Sports Βusiness

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Δεν πουλούν οι Γκλέιζερς, αλλά δημιουργούν μία θυγατρική επιχείρηση!»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Δεν πουλούν οι Γκλέιζερς, αλλά δημιουργούν μία θυγατρική επιχείρηση!»

Δύσκολα φαίνεται πως θα αποφασίσουν να προβούν σε πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Γκλέιζερς, οι οποίοι σκέφτονται τη χρηματοδότησε μίας νέας θυγατρικής επιχείρησης, αν δεν ικανοποιηθεί η προσφορά που έχουν θέσει για να παραχωρήσουν τον σύλλογο, η οποία «αγγίζει» τα έξι δισεκατομμύρια.

Μπορεί οι Γκλέιζερς να εξέταζαν πριν από περίπου ένα μήνα την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας δεχθεί και αρκετές προτάσεις για να αλλάξει ιδιοκτησία ο σύλλογος, όμως πλέον αυτό φαίνεται πως δεν είναι το ενδεχόμενο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Αντιθέτως, έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις, με την επικρατέστερη εξ΄ αυτών να είναι η χρηματοδότηση μίας θυγατρικής επιχείρησης, μέσω της οποίας θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό την απήχηση του εμπορικού σήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανά τον κόσμο.

Θυμίζουμε πως οι Γκλέιζερς έχουν δεχθεί προσφορές από τον πιο πλούσιο Βρετανό δισεκατομμυριούχο, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και τον σεΐχη, Γιασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, με τον τελευταίο πάντως να μοιάζει δυσαρεστημένος.

Παρά το γεγονός πως ο πατέρας του – που δεν ασχολείται καν με το ποδόσφαιρο – δεν συμφωνεί με την κίνηση του γιου του, ο Πρόεδρος της εθνικής τράπεζας της χώρας του θέλει το κλαμπ.

Τώρα, όπως αναφέρει το SkySports, o Πρίγκιπας Γιασίμ δεν θα καθίσει να διαπραγματευτεί ιδιαίτερα με τους Γκλέιζερς, αν εκείνοι θεωρούν ότι η προσφορά του είναι μικρή και αποφασίσουν να επιμείνουν στα 6+ δισ.λίρες.

Από εκεί και πέρα, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ επίσης κατέθεσε πρόταση αγοράς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας τη στήριξη του 66% του κοινού της ομάδας, χάρη σε δύο βασικά επιχειρήματα. Πλην του γεγονότος πως την υποστηρίζει, θα είναι και πολύ πιο εύκολη η μεταβίβαση του συλλόγου για αυτόν, δίχως να χρειάζεται να περάσει από πλήρη εξέταση η περιουσία του από την Premier League, όπως είχε συμβεί ένα χρόνο πριν με τους Σαουδάραβες της Νιούκαστλ.

Είναι Βρετανός, γνωρίζει την ψυχοσύνθεση του club, έχει να διαθέσει αμέτρητα χρήματα και η αγορά δεν θα καθυστερήσει, εν αντιθέσει με την τράπεζα του Κατάρ, η οποία ναι μεν έχει «καθαρή» περιουσία που υπολογίζεται στα 42 δις., πλην όμως θα χρειαστεί χρόνος για την έγκριση τους.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα fund Σαουαδαράβων, το οποίο επίσης έχει καταθέσει πρόταση για την αγορά της Γιουνάιτεντ, αλλά και επιχειρηματίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δίχως όμως να έχουν γίνει γνωστά τα οικονομικά δεδομένα.

Αυτά υπάρχουν στο τραπέζι. Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι, με την εμπορική επιχείρηση που σκέφτονται να δημιουργήσουν οι Γκλέιζερς πάντως να αποτελεί και το επικρατέστερο σενάριο.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0