Sports Βusiness

Ο Ματιέ Φλαμινί δεν έχει τα γκολ του Ρονάλντο, αλλά έχει 30 φορές την περιουσία του!

Ο Ματιέ Φλαμινί δεν έχει τα γκολ του Ρονάλντο, αλλά έχει 30 φορές την περιουσία του!

Το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ Ματιέ Φλαμινί, είχε περιουσία η οποία άγγιζε τα 10 δις ευρώ, λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στον τομέα των Βιοχημικών. Σήμερα, η περιουσία αυτή φαίνεται πως συνεχίζει να αυξάνεται καθώς ο πρώην ποδοσφαιριστής έχει καθαρή αξία 14 δισεκατομμύρια ευρώ ξεπερνώντας σε κέρδη τους Μέσι και Ρονάλντο

Ο Φλαμινί δεν υπήρξε ένας από τους πιό καταξιωμένους ποδοσφαιριστές, παρά το ότι αγωνίστηκε ως μέσος με την φανέλα των Άρσεναλ και Μίλαν πραγματοποιώντας μάλιστα καλές εμφανίσεις. Παρά το γεγονός ότι δεν θεωρείται ένας ποδοσφαιριστής του επιπέδου των Μέσι και Ρονάλντο, η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται πως είναι 30 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Πορτογάλου σουπερστάρ.

Το 2008 και ενώ ήταν παίκτης της Άρσεναλ, ίδρυσε την εταιρία «GF Biochemicals» η οποία του έχει αποφέρει κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, εκτοξεύοντας την  περιουσία του το 2023 στα 14 δις ευρώ!

Στόχος της εταιρίας του είναι η εύρεση εναλλακτικών τρόπων κατασκευής προϊόντων που δημιουργούνται με βάση το πετρέλαιο. Οι δράσεις του προσανατολίζονται κυρίως στην προώθηση ενός «πράσινου» τρόπου ζωής με την χρήση βιολογικών προϊόντων. Επιπλέον, ο ίδιος έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για την οικολογική του δράση.

Η ιστορία και η καριέρα του Φλαμινί αποδεικνύει πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι εξίσου ικανός και στο επιχειρείν. Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα μέσω των επιχειρήσεων, εάν επενδύσουν σωστά τα χρήματα που εξασφαλίζουν μέσω του αθλήματος.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0