Sports Βusiness

Από τα 20 (!) της Τσέλσι στα 2.6 εκατομμύρια της Σίτι: Τα ποσά που έχουν ξοδέψει οι ομάδες της Premier League για κάθε πόντο που έχουν μαζέψει!

Από τα 20 (!) της Τσέλσι στα 2.6 εκατομμύρια της Σίτι: Τα ποσά που έχουν ξοδέψει οι ομάδες της Premier League για κάθε πόντο που έχουν μαζέψει!

Πιο αντιπροσωπευτική λίστα για να ανανεώσουν ή όχι τη συνεργασία τους τα αφεντικά των συλλόγων της Premier League με όσους είχαν εμπλοκή στις φετινές μεταγραφές, δεν υπάρχει. Οι εντυπωσιακές Μπράιτον και Μπρέντφορντ έχουν ξοδέψει κάτω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ για κάθε πόντο που έχουν συλλέξει ενώ στον… πάτο της μέτρησης, με χαοτική διαφορά από την προτελευταία, συναντάται η Τσέλσι (20 εκατ.).  

Η επιστήμη των μαθηματικών ισχυρίζεται πως όλα είναι νούμερα, αριθμοί. Και μπορεί οι πιο ρομαντικοί να αντιτίθενται σθεναρά στην άποψη αυτή, η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Ακόμα και με τον χειρότερο τρόπο κάποιες φορές, όπως χαρακτηριστικά έγραφε και το πανό στο Γεντί Κουλέ την περασμένη Κυριακή (5/3).

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα και δη στον «βασιλιά» των σπορ, ως είθισται να λέγεται, όλα είναι μετρήσιμα. Τα γκολ, οι τελικές πάσες, τα χιλιόμετρα που τρέχει ο κάθε παίκτης, τα εισιτήρια που κόπηκαν στην κερκίδα, οι μισθοί, τα χρήματα που ξόδεψαν οι σύλλογοι για μεταγραφές, όλα. Και εστιάζοντας λίγο περισσότερο στο τελευταίο και την κορυφαία λίγκα του πλανήτη, την Premier League, έρχεται μία λίστα, αδυσώπητη για κάποιους, που φανερώνει κατά πόσον τα λεφτά που ξοδεύτηκαν μέσα στη σεζόν 2022-23 για νέες αφίξεις, έπιασαν… τόπο ή όχι, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Copy_of_Bahrain_GP_28_1.jpg

Μία μέτρηση που μεταβάλλεται βδομάδα τη βδομάδα και δείχνει πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει ξοδέψει κάθε σύλλογος στο μεταγραφικό παζάρι για κάθε ένα βαθμό που έχει μαζέψει έως τώρα στο «σακούλι» του. Όπως γίνεται αντιληπτό, κάποιοι χαμογελούν και αισθάνονται δικαίωση ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να… βάλουν τα κλάματα.

Στη μέτρηση αυτή, η οποία βέβαια περιορίζεται μονάχα στις κινήσεις και τα έξοδα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, Μπράιτον και Μπρέντφορντ είναι οι μεγάλες κερδισμένες κρίνοντας από τους πόντους που έχουν συλλέξει για τα χρήματα που επένδυσαν σε νέο… αίμα. Αρκετά ικανοποιημένες πρέπει να αισθάνονται Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, ενώ η Λίβερπουλ βελτίωσε κατά πολύ τη θέση της τις τελευταίες αγωνιστικές. Ακριβά έχει κοστίσει ο κάθε βαθμός στη Γιουνάιτεντ αλλά όχι τόσο όσο στην τσέπη του Βαγγέλη Μαρινάκη ελέω της νεοφώτιστης Νότιγχαμ. Τέλος, ο πίνακας γίνεται… σκληρός με τη Γουέστ Χαμ και τις επενδύσεις της ενώ κοιτάζοντάς τον οι άνθρωποι της Τσέλσι, πρέπει να συγκαλέσουν συμβούλιο και να πάρουν άμεσα αποφάσεις.

Αναλυτικά τα ποσά που έχουν ξοδέψει οι 20 ομάδες της Premier για κάθε ένα βαθμό που έχουν μαζέψει:

Ομάδα

Έξοδα (εκατομμύρια ευρώ)

Βαθμολογική Θέση

Μπράιτον

1.46

8η

Μπρέντφορντ

1.47

9η

Κρίσταλ Πάλας

1.72

12η

Φούλαμ

1.8

7η

Λέστερ

2

15η

Μάντσεστερ Σίτι

2.6

2η

Άστον Βίλα

2.9

11η

Άρσεναλ

3

1η

Έβερτον

3.1

18η

Λίβερπουλ

3.25

5η

Τότεναμ

3.9

4η

Μπόρνμουθ

3.9

20η

Νιουκάστλ

4.5

6η

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

4.9

3η

Γουλβς

6.5

13η

Σαουθάμπτον

6.8

19η

Νότιγχαμ Φόρεστ

7

14η

Λιντς

7.1

17η

Γουέστ Χαμ

8.4

16η

Τσέλσι

20

10η

 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0