Sports Βusiness

Τούρκος κούριερ έχασε μισθούς 3 μηνών λόγω... Πογκμπά και κρυπτονομισμάτων!

Τούρκος κούριερ έχασε μισθούς 3 μηνών λόγω... Πογκμπά και κρυπτονομισμάτων!

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας Τούρκος κούριερ με τον αστέρα της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά; Η απάντηση δίνεται μέσω...κρυπτονομισμάτων.

Ο Μπεράτ Κουρνάζ είναι ένας Τούρκος 26 ετών. Ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη ως κούριερ. Πέρυσι, πήρε την πιο λανθασμένη απόφαση της ζωής του, όπως δηλώνει σήμερα στην The Athletic.

«Δεν μπορώ να αγοράσω τίποτα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Απλώς εργάζομαι, δουλεύω, δουλεύω». O Τούρκος είναι κυριολεκτικά πνιγμένος στα χρέη, γιαυτό και ζει με τους γονείς του: "Όταν δεν έχεις χρήματα, χάνεις περισσότερα χρήματα. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι σωστά».

Πως έφτασε όμως σε αυτό το σημείο;

Πέρυσι, ο ξάδερφός του τον πλησίασε με μια ασυνήθιστη ιδέα, να αγοράσει ένα ΝFT (Non-Fungible Token - ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας), το οποίο και προωθούσε ο Πολ Πογκμπά.

Ο μέσος της Γιουβέντους που αριθμεί περισσότερους από 57 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, προωθούσε το σχέδιο Cryptodragons που είδε ο ξάδερφος του Κουρνάζ, και σε αυτό είχε το hashtag «#ad», υποδηλώνοντας ότι ο Πογκμπά πληρώθηκε γι' αυτή την υπηρεσία.

 

 

Έτσι, ο Κουρνάζ πείστηκε και δανείστηκε περίπου 2000 δολάρια ώτσε να επενδύσει στα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα. Η επιλογή του ωστόσο αποδείχθηκε πέρα για πέρα...μοιραία, καθώς η αξία των Cryptodragons έπεσε κατακόρυφα.

«Ο κύριος λόγος που επενδύσαμε ήταν ο… Πογκμπά. Δεν ήταν σαν να τον υποδυόταν κάποιος στο διαδίκτυο, στην πραγματικότητα έκανε βίντεο για να προωθήσει αυτό το προϊόν» δήλωσε απογοητευμένος ο νεαρός κούριερ.

«Ο ξάδερφός μου με προειδοποίησε για αυτό. Μου είπε ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, αλλά πήρα το ρίσκο», λέει. Οι γονείς του τον προειδοποίησαν επίσης για την επένδυση. «Έχουν εμπειρία από τη ζωή», λέει. «Γνωρίζουν λοιπόν ότι αν κυνηγήσεις εύκολα χρήματα, θα χάσεις και είναι αλήθεια», συμπλήρωσε.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0