Sports Βusiness

MLS: «Χρυσό» deal με την Adidas μέχρι το 2030 αντί 780 εκατ. ευρώ!

MLS: «Χρυσό» deal με την Adidas μέχρι το 2030 αντί 780 εκατ. ευρώ!
Σπουδαία συμφωνία για το MLS το οποίο συμφώνησε με την Adidas για να ντύνει όλες του τις ομάδες μέχρι το 2030 αντί 780 εκατ. ευρώ.
Στην σύγχρονη εποχή ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει κάθε σύλλογος για να αυξήσει τα εμπορικά του κέρδη είναι οι φανέλες που θα φοράνε οι ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, αφού οι πωλήσεις από αυτές αποτελούν ένα βασικό έσοδο για τα ταμεία των ομάδων. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο MLS, η αμερικανική λίγκα έκανε άλλη μια σπουδαία συμφωνία, αφού ήρθε σε συμφωνία με την Adidas για να ντύνει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος μέχρι το 2030 αντί 780 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η πιο γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με την ένδυση των ομάδων, το «Footy Headlines».

Με την συμφωνία αυτή η Adidas θα καταβάλλει ετησίως 138 εκατ. δολάρια, άρα κάθε ομάδα θα λαμβάνει ετησίως 4,75 εκατ. δολάρια. Το deal αυτό δεν θα αφορά αποκλειστικά μόνο τις επίσημες φανέλες, αλλά να είναι μιξ ενός στάνταρ ποσού με διάφορα προνόμια όπως σε άλλα είδη ρουχισμού, που σημαίνει ότι το φιξ ποσό που θα καταλήγει στις ομάδες θα είναι κάπου μεταξύ 3-4 εκατ.

Η προηγούμενη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έληγε το 2024 και στόχος της Adidas είναι η επιπλέον εδραίωση της σε μια αγορά όπως είναι αυτή της Βορείου Αμερικής, εκεί που θα διεξαχθεί το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 σε Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικό.

η εταιρεία ένδυσης της λίγκας από το 2004 κι έτσι αν ισχύει η φημολογία και υπογραφεί νέο μεταξύ τους συμβόλαιο, θα φτάσουν τα 26 χρόνια συνεργασίας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0