Sports Βusiness

Kings League: Η… βασίλισσα του TikTok αφήνοντας «αιώνες» πίσω την Premier League και τις υπόλοιπες!

Kings League: Η… βασίλισσα του TikTok αφήνοντας «αιώνες» πίσω την Premier League και τις υπόλοιπες!

Μπορεί μία νεόφερτη λίγκα που οι αγώνες της ξεκινούν με μία… χρυσή κάρτα, γίνονται σε 7Χ7 και δεν παίζουν σε αυτή «αστέρες» του σύγχρονου παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά σε μεγάλο ποσοστό άσημοι στο ευρύ κοινό Καταλανοί, να γίνει πιο viral και από την Premier League; Αν μιλάμε για την Kings League μπορεί και με το παραπάνω!

Σχετικά Άρθρα

Twitter, Facebook, Instagram, TikTok, social media. Ακόμα κι΄ αν κάποιοι αρνούνται ακόμα πεισματικά να δουν την πραγματικότητα και παραμένουν στην εποχή των τσιπς και των… μπιράλ, ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει «πίστα» προ πολλού. Οι ειδήσεις ταξιδεύον με ταχύτητα φωτός και η ζωντανή εικόνα από κάθε μήκος και πλάτος της Γης σχεδόν, φέρνει… επισκέψεις, κλικαρίσματα. Όταν μάλιστα αυτή συνδυάζεται με κάτι φρέσκο, πρωτοποριακό, αλλιώτικο στο οποίο έχουν συμβάλει παλαίμαχοι celebrities του ποδοσφαίρου και streamers ταυτόχρονα, τότε το αποτέλεσμα απογειώνεται. Όπως ακριβώς συμβαίνει με την Kings League του Ζεράρ Πικέ και του Γιάνος Ιμπάι, ένός από τους πιο γνωστούς δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου στην Ισπανία.

Κάθε Κυριακή λοιπόν, αρχής γενομένης από τον περασμένο μήνα και μετά, σε ένα χώρο δίπλα από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και χωρίς τη δυνατότητα θεατών (παρά μόνο για λιγοστές VIP θέσεις) 12 ομάδες αποτελούμενες από δώδεκα παίκτες «κονταροχτυπιούνται» σε γήπεδο 7Χ7. Η πλειοψηφία των παικτών είναι είτε πρώην μέλη των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα και της Εσπανιόλ, ομάδων της ευρύτερης περιοχής της Καταλονίας, είτε αθλητές χαμηλότερων κατηγοριών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο άτυπο… draft και εν τέλει επιλέχθηκαν. Ο συνδυασμός αυτών με σπουδαία ονόματα παλαίμαχων της Ιβηρικής Χερσονήσου (Κασίγιας, Καπντεβίλα, Βερδού, Ταμούδο, Σοριάνο) και όχι μόνο (Τσιτσαρίτο, Αγουέρο) μαζί με διάσημους streamers, δίνει… ασύγκριτη αίγλη. Αν στα παραπάνω προστεθεί και η χαοτική διαφορά στους κανονισμούς (σέντρα με σπριντ, ολιγόλεπτη αποβολή, χρυσή κάρτα κ.α) τότε το προϊόν… εκτοξεύεται.


Μέσα από το επίσημο κανάλι της λίγκας στο twitch μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αγώνες. Ωστόσο, η φήμη της Kings League έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και συνάμα τάση ανταγωνισμού. Το εγχείρημα του Πικέ και του Ιμπάι αποτέλεσε με τεράστια διαφορά από τη δεύτερη, την πιο… viral διοργάνωση της «στρογγυλής θεάς» για το μήνα Ιανουάριο για την πλατφόρμα του TikTok.

Πιο συγκεκριμένα, η Kings League με τον μυστήριο μασκοφόρο, μέτρησε 238 εκατομμύρια προβολές στο εν λόγω Μέσο κοινωνικής δικτύωσης την ίδια ώρα που η Premier League ακολούθησε με 115, η Bundesliga με 48,1 και η πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου (La Liga) με 35 εκατομμύρια. Αυτό θα πει λοιπόν δημοτικότητα και business υψηλού επιπέδου.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0