Sports Βusiness

Λέστερ: «Καθάρισε» από χρέος 194 εκ. λιρών προς την King Power!

Λέστερ: «Καθάρισε» από χρέος 194 εκ. λιρών προς την King Power!

Ο Ταϊλανδός πρόεδρος της Λέστερ, Αϊγιαουάτ Σριβανταναπράμπα, «έσβησε» χρέη ύψους 194 εκατομμυρίων λιρών προς την μητρική εταιρεία «King Power International».

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση για την Λέστερ προχώρησε ο Ταϊλανδός πρόεδρος της, Αϊγιαουάτ Σριβανταναπράμπα, «ανακουφίζοντας» το σύλλογο από χρέη που άγγιζαν τα 200 εκατομμύρια λίρες! Συγκεκριμένα, στην ομάδα των «αλεπούδων» είχαν δημιουργηθεί χρέη ύψους 194 εκ. λιρών, τα οποία προέκυψαν από δάνεια που είχαν χορηγηθεί από τη μητρική εταιρεία «King Power International» στο σύλλογο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση: «Αυτά τα δάνεια έχουν χορηγηθεί από την KPI στον σύλλογο τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου προπονητικού γηπέδου παγκόσμιας κλάσης του συλλόγου στο Seagrave και να συνεχίσει να υποστηρίζει τις επενδύσεις του συλλόγου στο ρόστερ του και στο γυναικείο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Αποδεικνύοντας, λοιπόν, για άλλη μία φορά τη δέσμευσή του στο σύλλογο, ο Ταϊλανδός προχώρησε στην κεφαλαιοποίηση του χρέους. Με τον τρόπο αυτό προφύλαξε μάλιστα και την ομάδα από μεγάλα χρέη σε περίπτωση που αποχωρήσει στο μέλλον. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η μετατροπή του χρέους σε κεφάλαια χρησιμεύει στην ενίσχυση του ισολογισμού του συλλόγου, στη μείωση του κόστους τόκων και στην παροχή περαιτέρω αποδεικτικών στοιχείων για τη δέσμευση του KPI να υποστηρίξει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συλλόγου.»  

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά στη Λέστερ, καθώς η οικογένεια Σριβανταναπράμπα είχε προχωρήσει σε μία παρόμοια κίνηση και το 2013, «καθαρίζοντας» τότε ένα χρέος ύψους 103 εκ. λιρών.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0