Sports Βusiness

«Σπάει» κάθε ρεκόρ η Τσέλσι: Αγοράζει τον Έντσο Φερνάντες και ξεπερνά Γκρίλις, Λουκάκου και Άντονι!

«Σπάει» κάθε ρεκόρ η Τσέλσι: Αγοράζει τον Έντσο Φερνάντες και ξεπερνά Γκρίλις, Λουκάκου και Άντονι!

Πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις μπορεί να έχει η ενδεχόμενη μεταγραφή του Έντσο Φερνάντες στην Τσέλσι. Άλλοι θα πουν πως ο Τοντ Μποέλι είναι… υπερβολικός και άλλοι πως ξοδεύει αλόγιστα, αγοράζοντας παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Σε κάθε περίπτωση όμως, ένα είναι το δεδομένο. Κανένας και ποτέ αφίχθη στην Premier League, έναντι 120 εκατομμυρίων. Οδεύουμε σε ιστορικό ρεκόρ!

Μπορεί ο Τοντ Μποέλι να έχει ξοδέψει σε δύο μεταγραφικές περιόδους όσα χρήματα έχει διαθέσει η Άρσεναλ την τελευταία πενταετία και η Λίβερπουλ από το 2018 και έπειτα, όμως αυτό δεν δείχνει να τον πτοεί.

Τα ποσά που διαθέτει είναι αστρονομικά και σαφώς εξαιρετικά δελεαστικά για να μπει ένας σύλλογος στην διαδικασία να αρνηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, πολλοί αμφισβητούν αυτό τον τρόπο λειτουργίας από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας. Ξοδεύει, αλλά σκορπά αλόγιστα, πράγμα που μακροπρόθεσμα ενδέχεται να έχει αποτέλεσμα, αλλά προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ για το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ.

Στον ένα μήνα της μεταγραφικής περιόδου, ο Μποέλι έκανε ό,τι μπορούσε για να πρωταγωνιστήσει. Αγόρασε τον Ντέιβιντ Φοφανά, τον Αντρέι Σάντος, τον Ζοάο Φέλιξ, με τη μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης (καλύπτοντας το συμβόλαιό του), τον Μπενουά Μπαντιασίλ, που βρίσκεται ήδη στο αρχικό σχήμα, τον Μιχάιλο Μούντρικ, με 1η προσφορά στα 100 εκατομμύρια, τον Νόνι Μαντουέκε και τον Μάλο Γκούστο.

Ο λόγος για περισσότερο πλέον από… μισό δισεκατομμύρια, δίχως κάτι να έχει ολοκληρωθεί, καθώς οι Λονδρέζοι φημολογείται πως βρίσκονται μία «ανάσα» μακριά από την απόκτηση του Έντσο Φερνάντες, που ξεχώρισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η υπόθεση είχε εγκαταλειφθεί, αλλά τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον προέκυψε και πάλι, με τους «μπλε» να καταθέτουν επίσημη πρόταση στη Μπενφίκα, που «άγγιξε» τα 120 εκατομμύρια. Ορθά καταλάβετε. Είναι η υψηλότερη προσφορά που έχει γίνει ποτέ από ομάδα της Premier League! Ένα βρετανικό ρεκόρ, που δεν απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα.

Και αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, ο Τζακ Γκρίλις θα διώξει από πάνω του την ταμπέλα της «πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου». Θα τον ξεπεράσει ο Έντσο Φερνάντες και πλέον η πρώτη θέση δεν θα οριοθετείται από τα 100 εκατομμύρια του Άγγλου εξτρέμ, αλλά από τα… 120 του Αργεντινού!

Πίσω από αυτούς τους δύο, ακολουθούν ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Πολ Πογκμπά. Ο πρώτος αφορά και πάλι την Τσέλσι, μετά την αποτυχημένη, πλην όμως ακριβή, επιστροφή του στο «Νησί», ενώ ο δεύτερος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία παρέμεινε για μία πενταετία, αλλά δεν δικαιολόγησε ποτέ τα 105 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για χάρη του.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αν ο Έντσο Φερνάντες υπογράψει στην Τσέλσι, η πιο δαπανηρή τετράδα μεταγραφών στην Premier League, θα έχει την υπογραφή των «μπλε» και εν συνεχεία της Σίτι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άλλωστε είναι αυτοί που συμπληρώνουν και την πεντάδα, με τον Άντονι να βρίσκεται στην τελευταία θέση, έχοντας κοστίσει 95 εκατομμύρια το καλοκαίρι, ενώ αν υποθέσουμε πως ο Φερνάντες δεν καταλήξει στο Λονδίνο, στην 5η θέση θα βρισκόταν ο Χάρι Μαγκουάιρ!

Η πιο ακριβή μεταγραφή κεντρικού αμυντικού στα χρονικά του πρωταθλήματος (87 εκατομμύρια), με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να βρίσκεται στην 2η θέση των στόπερ και στην 8η συνολικά της κατάταξης (84,6 εκατομμύρια).

Ναι, τα ποσά έχουν εκτοξευθεί. Πιθανώς και για τον λόγο αυτό η Premier League να αποτελεί το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, άπαντες γνωρίζουμε πως αν υπάρχει μία χώρα που λειτουργεί ως πόλος έλξης των σπουδαιότερων ταλέντων, αυτή είναι η Αγγλία. Και πώς να μην είναι άλλωστε; Όταν η 10η – τη δεδομένη χρονική στιγμή – ομάδα του βαθμολογικού πίνακα «σπάει» κάθε ρεκόρ και διαφοροποιεί την πεντάδα των ακριβότερων κινήσεων στην ιστορία του ποδοσφαίρου…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0