Sports Βusiness

Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν ανέβασε την αξία του όσο ο Γκάβι μετά το Μουντιάλ

Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν ανέβασε την αξία του όσο ο Γκάβι μετά το Μουντιάλ

Η χρηματιστηριακή αξία του Γκάβι έχει ανέβει κατακόρυφα, μετά και τις εμφανίσεις του wonderkid της Μπαρτσελόνα στα γήπεδα του Κατάρ.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, 17 παίκτες εκπροσώπησαν τη Μπαρτσελόνα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το σύλλογο. Ένας από αυτούς είναι ο 18χρονος Γκάβι, ο οποίος έγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό από τις περσινές εμφανίσεις του με τους «μπλαουγκράνα», στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με το Football Benchmark, η χρηματιστηριακή αξία του 18χρονου χαφ από την Ανδαλουσία έχει ανέβει παραπάνω από κάθε άλλου ποδοσφαιριστή. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η αξία του Γκάβι αυξήθηκε κατά 51 εκατ. ευρώ, 70% δηλαδή παραπάνω απ’ ότι ήταν πριν.

16745778838251.webp

Ο Λαπόρτα, τον Σεπτέμβριο ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2026, με ρήτρα που ανέρχεται στο 1 δις. ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά του ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά, ο Γκάβι δεν είναι ακόμα ο πιο ακριβός «μικρός». Όπως αναφέρει το Football Benchmark, στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 21 ετών, φιγουράρει ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, με τον Γκάβι να βρίσκεται 4ος στη λίστα.

16745786052493.webp

Ο Γκάβι είναι ο 3ος παίχτης των Καταλανών που βρίσκεται στη λίστα με τα ακριβότερα wonderkids, καθώς δίπλα στον 18χρονο, υπάρχουν οι συμπαίκτες του, Άνσου Φάτι και Πέδρι.

Το αντίπαλο δέος, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μόλις έναν στη λίστα, τον Καμαβινγκά, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι κανένας αγγλικός σύλλογος δεν έχει εκπρόσωπο.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0