Sports Βusiness

Λεμπρόν Τζέιμς: Στο… σφυρί η φανέλα του «βασιλιά» από τον 7ο τελικό του 2013 – Κοστολογείται στα $3-5 εκατ.!

Λεμπρόν Τζέιμς: Στο… σφυρί η φανέλα του «βασιλιά» από τον 7ο τελικό του 2013 – Κοστολογείται στα $3-5 εκατ.!

Η φανέλα που φορούσε ο Λεμπρόν Τζέιμς στον 7ο τελικό των Χιτ με τους Σπερς το 2013 βγαίνει σε ηλεκτρονική δημοπρασία στα τέλη του μήνα. Οι υπεύθυνοι της διαδικασίας την κοστολογούν στα $3-5 εκατ. αλλά απέχει παρασάγγας από τους Τζόρνταν και Μαραντόνα,

Λίγο διάστημα πριν ο «βασιλιάς» ξεπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στη λίστα των σκόρερ και γίνει ο κορυφαίος όλων (πρόκειται να συμβεί μέσα στο Φλεβάρη), η «συλλεκτική» φανέλα των Χιτ που φορούσε στο τελευταίο παιχνίδι της αλησμόνητης σειράς των Τελικών του 2013 κόντρα στο Σαν Αντόνιο, βγαίνει σε δημοπρασία.

Πάνε σχεδόν δέκα χρόνια από εκείνη τη… μυθική σεζόν με τους Σπερς που κρίθηκε στον 7ο και τελευταίο τελικό. Μία σεζόν που ο Λεμπρόν σάρωσε όλα τα ατομικά βραβεία αφού ανακηρύχθηκε MVP τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και των Finals.

Η φανέλα λοιπόν που… ίδρωσε ο «Βασιλιάς» στο Game 7 στο Μαϊάμι και με την οποία «φόρτωσε» με 37 πόντους το αντίπαλο καλάθι (εκ των οποίων 5 τρίποντα) πρόκειται να δημοπρατηθεί (online), σε διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει στις 27 του Γενάρη.

Ο γνωστός οίκος Sotheby's που έχει αναλάβει να… τρέξει τη δημοπρασία κοστολογεί την ιστορική αυτή φανέλα πάνω από τα 3 εκατ. δολάρια, ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα πέντε.

Παρά τα νούμερα που… ζαλίζουν δεν αναμένεται να γίνει η ακριβότερη φανέλα αθλητή καθώς οι Μάικλ Τζόρνταν και Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σέρνουν με μεγάλη διαφορά το… χορό. Η φανέλα με το νούμερο 23 που φορούσε ο Air Jordan στον πρώτο τελικό με τους Τζαζ το 1998 αγοράστηκε για 10.1$ (!)τον περασμένο Σεπτέμβριο παρόλο που και σε αυτήν την περίπτωση η εκτίμηση ήταν ξανά στα 3-5. Φυσικά έσπασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ μπασκετμπολίστα ($3.7 Κόμπε Μπράιντ), ακόμα και τα 9.3 εκατ. δολάρια που δόθηκαν για χάρη του Μαραντόνα σε εκείνο το ματς με την Αγγλία που σκόραρε το περίφημο «χέρι του Θεού».

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0