Sports Βusiness

Η δήλωση του Ντέρικ Ρόουζ και οι 5 περιπτώσεις αστέρων του ΝΒΑ που αγόρασαν ομάδα

Η δήλωση του Ντέρικ Ρόουζ και οι 5 περιπτώσεις αστέρων του ΝΒΑ που αγόρασαν ομάδα

Σε συνέντευξη στο «Athletic», ο Ντέρικ Ρόουζ δήλωσε ότι μετά την απόσυρσή του, σκέφτεται να επενδύσει στην αγορά ομάδας!

Ο Ντέρικ Ρόουζ, ένα από τα μεγαλύτερα… what if του παγκόσμιου μπάσκετ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του, να ασχοληθεί με τις… business και να αγοράσει μετοχές σε μία ομάδα.

«Γουστάρω να γίνω ιδιοκτήτης. Έχω βάλει αρκετά λεφτά στην άκρη», είπε ο Ρόουζ, για να προσθέσει: «Δεν είναι ότι χρειάζομαι και δάνειο, είμαι καλά. Οπότε περιμένω. Περιμένω για τη στιγμή μου».



Εάν η επιθυμία του γίνει πράξη, ο νεότερος MVP στην ιστορία του NBA δε θα είναι ο πρώτος «αστέρας» του αμερικανικού μπάσκετ που δοκιμάζει να πειραματιστεί στον τομέα των επιχειρήσεων.

Το BNsports σάς θυμίζει 5 περιπτώσεις όπου μεγάλοι μπασκετμπολίστες έχουν αγοράσει μετοχές ομάδας.

Μάικλ Τζόρνταν

Ο κορυφαίος άνθρωπος που πάτησε ποτέ σε παρκέ, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2003. Στις 15 Ιουνίου 2006, ο Τζόρνταν αγόρασε μερίδιο μειοψηφίας στους Σάρλοτ Χόρνετς και 4 χρόνια αργότερα έγινε πλειοψηφικός ιδιοκτήτης. Έτσι, ο «MJ» έγινε ο πρώτος πρώην μπασκετμπολίστας που έγινε πλειοψηφικός ιδιοκτήτης μιας ομάδας του ΝΒΑ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2011–12 που συντομεύτηκε σε 66 παιχνίδια, η ομάδα πέτυχε αρνητικό ρεκόρ 7–59 και έκλεισε τη σεζόν με ένα χαμένο σερί 23 παιχνιδιών. Το ποσοστό νίκης τους (10,6 %) ήταν το χειρότερο στην ιστορία του NBA. Η συνέχεια όμως ήταν καλύτερη και ως επένδυση αποδείχθηκε μακροχρόνια επιτυχημένη.

Λεμπρόν Τζέιμς

Ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς, τον Απρίλιο του 2011 αγόρασε το 2% της Λίβερπουλ, πληρώνοντας 6.5 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για μια κερδοφόρα κίνηση, καθώς η Λίβερπουλ από την άφιξη του Γιούργκεν Κλοπ και έπειτα από ένα Πρωτάθλημα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την αξία της. Το ποσοστό του Λεμπρόν στον σύλλογο ανέρχεται πλέον σε περίπου 44 εκατ. δολάρια!

Κέβιν Ντουράντ

Ο δύο φορές MVP των Τελικών του ΝΒΑ, την περίοδο του Covid-19, επένδυσε στο MLS και αγόρασε το 5% της ομάδας Φιλαδέλφεια Γιούνιον. Ο Ντουράντ πραγματοποίησε αυτήν την αγορά μέσω της εταιρείας του «Thirty Five Ventures» και έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να αποκτήσει άλλο ένα ποσοστό της τάξης του 5%.

Τζέιμς Χάρντεν

Ο χαρισματικός σκόρερ και πρώην MVP του NBA έχει μετοχές όχι σε μία, αλλά σε δύο ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Η μία είναι η Χιούστον Ντιναμό και η άλλη είναι η γυναικεία ομάδα Χιούστον Ντας. Όπως φαίνεται, ο Χάρντεν τρέφει μεγάλη αγάπη για το Χιούστον, καθώς οι Χιούστον Ρόκετς είναι η ομάδα που τον ανέδειξε στον παίκτη που είναι σήμερα.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης με κάθε ευκαιρία δείχνει την αγάπη του στο Μιλγουόκι. Οι κάτοικοι της πόλης βλέπουν στο πρόσωπο του Αντετοκούνμπο, την αναγέννηση της πόλης, τον λόγο που γέμισαν ξανά τα γήπεδα της περιοχής. Ο σταρ των Μπακς για να επιστρέψει την αγάπη του στους κατοίκους του Μιλγουόκι, αγόρασε μετοχές στους Μιλγουόκι Μπρούερς, ομάδα που αγωνίζεται στο MLB, το εθνικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ των ΗΠΑ.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0