Sports Βusiness

Πιθανή κατάκτηση του Μουντιάλ από τον Μέσι, φέρνει οικονομικά έσοδα στα «ταμεία» της Μπαρτσελόνα!

Πιθανή κατάκτηση του Μουντιάλ από τον Μέσι, φέρνει οικονομικά έσοδα στα «ταμεία» της Μπαρτσελόνα!

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να έχει αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι «μπλαουγκράνα» συνεχίζουν να έχουν κέρδος από πιθανές επιτεύξεις στόχων του Αργεντινού σούπερ-σταρ.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Ένα τέλος εποχής βέβαια, που λίγοι περίμεναν ότι θα έρθει αλλά ήταν τέτοιο το οικονομικό «αδιέξοδο» των Ισπανών που δεν επέτρεψε να ενεργοποιηθεί αυτή η συμφωνία κι ο ίδιος οδηγήθηκε στην έξοδο.

Δεκαέξι μήνες αργότερα ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» συνεχίζουν να έχουν οικονομικούς όρους που συσχετίζονται με τον Αργεντινό και ενδεχομένως να της αποφέρουν ένα σημαντικό ποσό στα «ταμεία» του συλλόγου. Και ο λόγος είναι η ειδική συμφωνία που έχει γίνει με τους παίκτες που ανήκαν στο ρόστερ κάποια στιγμή, τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτά έχουν ονομαστεί ως σενάρια ειδικών περιπτώσεων, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo.

 

Έτσι, εφόσον ο 35χρονος νικήσει την Γαλλία στον τελικό και κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο (18/12), η Μπαρτσελόνα θα λάβει το ποσό ύψους 117.216 χιλιάδων ευρώ αφού ο Μέσι ήταν μέλος της σεζόν 2020/21. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αναφέρει ότι ο σύλλογος θα λάβει συνολικά 3.256 χιλιάδες ευρώ για κάθε μέρα που πέρασε στο Κατάρ. Αυτό σημαίνει, ότι το παραπάνω ποσό θα πολλαπλασιαστεί επί τις 36 ημέρες της συνολικής διάρκειας της συμμετοχής του Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς η Αργεντινή έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Γενικότερα, η ισπανική ομάδα θα βάλει στα «ταμεία» της 3.880.000 εκατομμύρια ευρώ από όλους του ποδοσφαιριστές της που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ, τόσο από τους 17 που ανήκουν στο ήδη υπάρχον ρόστερ, όσο και από αυτούς που αποχώρησαν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0