Sports Βusiness

Τα έσοδα της ΑΕΚ από τους παίκτες της που... πήγαν Μουντιάλ!

Τα έσοδα της ΑΕΚ από τους παίκτες της που... πήγαν Μουντιάλ!
Τα χρήματα που θα βάλει η ΑΕΚ στα ταμεία της, από την παρουσία πέντε ποδοσφαιριστών του ρόστερ της, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ έχει ξεκινήσει. Ο μικρός τελικός το Σάββατο (17/12, 17:00) και ο μεγάλος την Κυριακή (18/12, 17:00), θα ρίξουν την «αυλαία» του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος.

Παράλληλα, θα δώσουν την ευκαιρία στους συλλόγους να κάνουν έναν υπολογισμό των χρημάτων που θα βάλουν στα ταμεία τους. Άμεσα ενδιαφερομένη η ΑΕΚ, που «έστειλε» τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από κάθε άλλον ελληνικό σύλλογο, στο φετινό Μουντιάλ.

Ο Ντομαγκόι Βίντα με την Κροατία, ο Ορμπελίν Πινέδα με το Μεξικό, ο Νταμιάν Σιμάνσκι με την Πολωνία και οι Μοχαμάντι-Χατζισαφί με το Ιράν, αποτέλεσαν τους «κιτρινόμαυρους» εκπροσώπους. Η FIFA έιχε ενημερώσει πως σε καθημερινή βάση, θα πληρώνει περίπου 9.500 ευρώ για κάθε παίκτη, ενώ η πρόκριση στους «16», άλλες 210.000 ευρώ ανά ομάδα, για κάθε ποδοσφαιριστή.

Συνολικά τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΑΕΚ υπολογίζονται σε λιγότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ. Αναλυτικότερα:

Ο Βίντα έφτασε έως τον μικρό τελικό με την Κροατία, ο Σιμάνσκι έως τους «16» με την Πολωνία, ενώ θα υπάρξει αποζημίωση και για τον τραυματισμό του Μοχαμάντι, χωρίς να είναι γνωστό το ποσό έως τώρα.

Παράλληλα, θα λάβει το 50% των χρημάτων για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αν και πλέον αγωνίζεται στην Ομόνοια, κάτι το οποίο θα συμβεί και με τον Βίντα, με την Μπεσίκτας να λαμβάνει το 50%.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν θα λάβει καμία αποζημίωση για τον Πινέδα, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει, ενώ για τους Χατζισαφί και Μοχαμάντι, θα δοθούν χρήματα και στις προηγούμενες ομάδες τους. Αντιθέτως, θα λάβει ολόκληρο το ποσό για τον Σιμάνσκι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0