Sports Βusiness

«Παρελθόν» χορηγός της Τσέλσι, λόγω... κρίσης στα κρυπτονομίσματα!

«Παρελθόν» χορηγός της Τσέλσι, λόγω... κρίσης στα κρυπτονομίσματα!
Πρόωρο τέλος στη «σχέση» της Τσέλσι με βασικό χορηγό της, φέρνει «τρύπα» σχεδόν 24 εκατ. ευρώ στα ταμεία της.
Όσο απότομη ήταν η είσοδος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων στο ποδόσφαιρο, τόσο γρήγορα φαίνεται πως έρχεται και η αποχώρησή τους από αυτό. Ηχηρό παράδειγμα, το πρόωρο φινάλε στη συνεργασία της Τσέλσι με τη WhaleFin.

Η δημοφιλής πλατφόρμα που ανήκει στο Amber Group αποτελούσε τον χορηγό που διαφημιζόταν στο μανίκι της φανέλας της Τσέλσι. Η μεταξύ τους σύμβαση υπογράφηκε τον Μάιο του 2022, αλλά μόλις επτά μήνες μετά, διακόπηκε! Ο λόγος; Η γενικότερη κρίση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων!

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, η WhaleFin αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές της τάξεως του 40% και μέσα σε αυτές, ήταν και τα -περίπου- 24 εκατ. ευρώ τον χρόνο, για να είναι χορηγός της Τσέλσι!

Η εν λόγω εξέλιξη ίσως αποτελεί «καμπανάκι» και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, της οποίας αποτελεί βασικό χορηγό, έναντι 42 εκατ. ευρώ ετησίως. Προς το παρόν, οι «ροχιμπλάνκος» δεν ανησυχούν, αλλά με δεδομένο πως η συμφωνία τους ολοκληρώνεται το 2027, μόνο ασφαλείς δεν μπορούν να νιώθουν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0