Sports Βusiness

Πρώτα Βραζιλία - Νότια Κορέα στο «Stadium 974» και μετά... γκρέμισμα!

Πρώτα Βραζιλία - Νότια Κορέα στο «Stadium 974» και μετά... γκρέμισμα!

Ένα από τα γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το «Stadium 974» αναμένεται να γκρεμιστεί εντελώς, με τις Βραζιλία και Νότια Κορέα να είναι οι τελευταίες ομάδες που θα… πατήσουν το χορτάρι του.

Η Βραζιλία και η Νότια Κορέα που αναμετρώνται τη Δευτέρα (5/12) στις 21:00 στο πλαίσιο των νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι και οι τελευταίες ομάδες που θα αγωνιστούν στο «Stadium 974» καθώς έχει ληφθεί απόφαση από το Κατάρ να αποσυναρμολογηθεί πλήρως το γήπεδο και να αποσταλεί σε χώρες που χρειάζονται την υποδομή. Εξωτερικοί ειδικοί επαίνεσαν το σχεδιασμό, αλλά απόρησαν σε τι θα μεταμορφωθεί το γήπεδο μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

Το «Stadium 974» των 44.089 θέσεων ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2017 και η ονομασία του προκύπτει από τα 974 κοντέινερ πλοίων, των οποίων η χρήση έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του γηπέδου. Καθοριστικό ρόλο στην ονομασία του γηπέδου έπαιξε και ο τηλεφωνικός κώδικας του Κατάρ, ο οποίος είναι 974. Το κόστος της κατασκευής παραμένει άγνωστο, ενώ το γήπεδο πρέπει ήδη να χαρακτηριστεί ιστορικό καθώς αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως φορητό γήπεδο.

Η Fenwick Iribarren Architects, η οποία σχεδίασε το «Stadium 974» και άλλα δύο στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου λέει ότι η ιδέα ήταν να αποφευχθεί η κατασκευή ενός σταδίου που μένει αχρησιμοποίητο μετά το τέλος του τουρνουά, όπως συνέβη μετά από προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα στη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Μετά το Βραζιλία – Νότια Κορέα (5/12, 21:00), το γήπεδο θα έχει φιλοξενήσει συνολικά 13 αγώνες, 6 για το Arab Cup του 2021 και 7 για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0