Sports Βusiness

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Τάσεις φυγής» από βασικό της χορηγό λόγω Γκλέιζερς και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Τάσεις φυγής» από βασικό της χορηγό λόγω Γκλέιζερς και Κριστιάνο Ρονάλντο!
Η βεβαρυμένη ατμόσφαιρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν επηρεάζει μόνο τον αγωνιστικό τομέα.
Λίγο τα συνεχή «σκαμπανεβάσματα» στην αγωνιστική της απόδοση, λίγο ο πανικός που προκάλεσε η συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο, η «ατμόσφαιρα» στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μυρίζει... μπαρούτι!

Αν προστεθεί σε αυτά, η κριτική που εντάθηκε προς τους Γκλέιζερς, τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, θα μπορούσε να πει κανείς, πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν διάγουν τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας τους. Και σε έναν «μικρόκοσμο», όπως αυτός του ποδοσφαίρου, στον οποίο όλοι οι τομείς συνδέονται κατά κάποιον τρόπο, οι συνέπειες της γενικότερης αστάθειας, ξεπερνούν το αγωνιστικό πλαίσιο.

mutd.jpeg

Κάπως έτσι, ο βασικότερος χορηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την Adidas, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διακόψει άμεσα τη συνεργασία της με τον σύλλογο.

Ο λόγος για την TeamViewer, εταιρεία που συνεργάζεται με τους «κόκκινους διαβόλους» από το 2021 και βάσει της συμφωνίας τους, θα «γεμίσει» με 275 εκατ. ευρώ τα ταμεία του συλλόγου.

Οι επενδυτές του γερμανικού κολοσσού, πιέζουν τους ιθύνοντες, ώστε να επανεξεταστεί η συμφωνία με τον αγγλικό σύλλογο και γιατί όχι, να διακοπεί πρόωρα, μιας και ολοκληρώνεται -κανονικά- το 2026.

Ως κυριότερος λόγος παρουσιάζεται το γεγονός πως το πρεστίζ του συλλόγου έχει «πληγωθεί» σε μεγάλο βαθμό, κάτι που μακροπρόθεσμα, ίσως πλήξει και την TeamViewer.

Άλλωστε, σε μία πρόχειρη ανάγνωση, ακόμα και η φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο, του πρώτου ανθρώπου που έφτασε τους 500 εκατ. ακόλουθους στα social media, ενός τεράστιου brand εν ολίγοις, σημαίνει πολλά για τους χορηγούς που συνεργάζονται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0