Sports Βusiness

«Αντίο» στο Παρκ Ντε Πρενς από την Παρί Σεν Ζερμέν;

«Αντίο» στο Παρκ Ντε Πρενς από την Παρί Σεν Ζερμέν;
Η Παρί Σεν Ζερμέν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει μετά από πέντε δεκαετίες σχεδόν, την εμβληματική της έδρα: το Παρκ Ντε Πρενς.
Παρί Σεν Ζερμέν και Παρκ Ντε Πρενς, είναι έννοιες -οριακά- ταυτόσημες.

Σχεδόν όλες οι αναμνήσεις του μισού αιώνα ζωής που μετρά ο σύλλογος του Παρισιού -52 χρόνια για την ακρίβεια- βρίσκονται στο εν λόγω γήπεδο, στο οποίο αγωνίζεται από το 1974.

Ίσως ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου, ώστε οι δρόμοι τους να «χωρίσουν».

Το στάδιο δεν ανήκει στον σύλλογο, αλλά στο δήμο του Παρισιού. Οι ιθύνοντες της Παρί Σεν Ζερμέν προσέφερε 40 εκατομμύρια ευρώ για να το αγοράσει, αλλά κρίθηκαν ως πολύ λίγα.

Ο κύριος λόγος που θέλει να αποκτήσει το Παρκ Ντε Πρενς, σύμφωνα με τη L'Equipe, είναι οι βελτιωτικές κινήσεις, στις οποίες θέλει να προχωρήσει. Μία από αυτές, η κυριότερη όλων για την ακρίβεια, η αύξηση της χωρητικότητας από 48.000 σε 60.000, έναντι 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, μιλώντας στο Bloomberg, τόνισε: «Η Παρί αξίζει ένα καλύτερο στάδιο. Δεν θέλουμε να μετακινηθούμε, αλλά η πόλη του Παρισιού, ουσιαστικά μας αναγκάζει».

Εικόνα

Στην παρούσα φάση τρεις εναλλακτικές επιλογές φέρεται να εξετάζονται, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ωστόσο, το Σταντ Ντε Φρανς, η έδρα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, που ανήκει στη γαλλική κυβέρνηση κι έχει χωρητικότητα 80.000 θεατών, είναι μία από αυτές.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0