Sports Βusiness

Ίρβινγκ: Η NIKE διέκοψε τη συνεργασία τους - Δεν θα κυκλοφορήσει η νέα σειρά παπουτσιών!

Ίρβινγκ: Η NIKE διέκοψε τη συνεργασία τους - Δεν θα κυκλοφορήσει η νέα σειρά παπουτσιών!
Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με τον Καϊρί Ίρβινγκ και τα αντισημιτικά του ποσταρίσματα, η NIKE αποφάσισε να διακόψει άμεσα τη συναργασία της μαζί του κι' έτσι η σειρά Kyrie 8, δε θα τεθεί σε κυκλοφορία.
Αυτοκαταστροφικός αθλητής με πηγαίο ταλέντο; Υπάρχουν αρκετοί που κυρίως λόγω των παθών τους δεν μπόρεσαν να συναντήσουν το πεπρωμένο τους. Ή έφτασαν σε αυτό, λόγω της κλίσης τους όμως δεν έμειναν στην ελίτ και... έφαγαν το κεφάλι τους. Κάτι σαν τον Καϊρί Ίρβινγκ ένα πράγμα.

Από το 2014 ο Αμερικανός σταρ συνεργάζεται με την Nike και κυκλοφορεί μία σειρά παπουτσιών με την υπογραφή του, η οποία είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα για το brand. Μάλιστα, οι πωλήσεις της Kyrie σειράς του, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια πίσω μόνο από εκείνες του King James, με τον Ίρβινγκ να καρπώνεται από τη συμφωνία με τον «κολοσσό» αθλητικών ειδών περί τα 11 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το γεγονός αυτό φανερώνει την επιδραστικότητα του στον όμιλο και την αμφίδρομα επιτυχημένη συνεργασία τους, ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να συνεχίσει να υφίσταται μετά τα τελευταία γεγονότα.
Όπως ανακοίνωσε η Nike το βράδυ της Παρασκευής, ανέστειλε τη σχέση της με τον σταρ των Μπρούκλιν Νετς, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει επικρατήσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού από την κίνησή του να ποστάρει λινκ ταινίας με αντισημιτικά μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Έτσι, δεν θα τεθεί σε κυκλοφορία και το signature shoe του «Kyrie 8».
nike-mens-kyrie-8-dc9134-100-infinity-size-9-white-university-red-universit-d428-main.jpg

«Στην NIKE πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει χώρος για μίσος και καταδικάζουμε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Εν τέλει αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασία μας με τον Καϊρί Ίρβινγκ με άμεση ισχύ και ως εκ τούτου δεν θα κυκλοφορήσουμε τα Kyrie 8. Λυπούμαστε βαθύτατα και είμαστε απογοητευμένοι από την κατάσταση και τον αντίκτυπο που έχει σε όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρίας.
Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην απογοήτευση του κομισάριου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ και στην αποπομπή του Uncle Drew από τους Νετς για τουλάχιστον πέντε ματς χωρίς να πληρώνεται. 

Ο αντίκτυπος της απερίσκεπτης ενέργειάς του αυτής, του στοιχίζει καθημερινά τόσο οικονομικά όσο και και από άποψη φήμης, με τον ίδιο τον Ίρβινγκ να ζητά συγγνώμη από από την Εβραϊκή Κοινότητα, όμως το κακό έχει ήδη γίνει.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0