Sports Βusiness

MLS: Ρεκόρ προσέλευσης με 10 εκατ. θεατές μέσα στο 2022 και αύξηση 10% στις πωλήσεις εμφανίσεων

tags :
MLS: Ρεκόρ προσέλευσης με 10 εκατ. θεατές μέσα στο 2022 και αύξηση 10% στις πωλήσεις εμφανίσεων
Όλο και πιο δημοφιλές γίνεται το MLS. Δείτε τα εντυπωσιακά νούμερα και ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2022. 

Η δημοφιλία του MLS αυξήθηκε κατακόρυφα μέσα στο 2022, όπου συνολικά 10.000.000 θεατές παρακολούθησαν από κοντά κάποια αναμέτρηση της κανονικής περιόδου, νούμερο ρεκόρ στα χρονικά του πρωταθλήματος. Για να είμαστε ακριβείς, το προηγούμενο ρεκόρ είχε επιτευχθεί το 2019 και ήταν 8.6 εκατ. θεατές, σύμφωνα με έρευνα του Forbes.

Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ ήταν η ομάδα που είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο προσέλευσης, με 47.116 θεατές ανά ματς, ενώ το ρεκόρ παρουσίας σε ένα παιχνίδι σημειώθηκε στο γήπεδο της Σάρλοτ με 74.479 οπαδούς να δίνουν το «παρών» στην πρεμιέρα του MLS.

Η αύξηση της δημοτικότητας δεν παρατηρήθηκε όμως μόνο στη φυσική παρουσία του κόσμου στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και στην τηλεθέαση. Πιο συγκεκριμένα, τα δίκτυα FOX Deportes και ESPN Deportes είδαν την ακροαματικότητα τους να αυξάνεται κατά 13% σε σχέση με πέρσι, ενώ το TSN του Καναδά είχε μια αύξηση της τάξης του 8%.

Παράλληλα, το MLS απέκτησε 600.000 νέους ακολούθους σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μιλάμε για μια αύξηση του 65%! Ακόμα, οι πωλήσεις εμφανίσεων μέσου του επίσημου site του MLS (MLSstore.com) ήταν αυξημένες κατά 10% μέσα στο 2022.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη σεζόν θα προστεθεί μία ακόμα ομάδα στο MLS, η Σεντ Λούις Σίτι, ενώ η λίγκα θα ξεκινήσει την αποκλειστική της συνεργασία με την Apple (σσ. για την μετάδοση όλων των αγώνων του MLS την επόμενη δεκαετία), η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κοστολογείται στα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια!

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0