Sports Βusiness

Ο Μπρόνι στα χνάρια του Λεμπρόν, υπέγραψε συμβόλαιο με την NIKE σχεδόν 20 χρόνια μετά τον πατέρα του

Ο Μπρόνι στα χνάρια του Λεμπρόν, υπέγραψε συμβόλαιο με την NIKE σχεδόν 20 χρόνια μετά τον πατέρα του

Στην οικογένεια της NIKE εντάχθηκε ο Μπρόνι Τζέιμς, ο οποίος ακολουθεί πιστά τα χνάρια του πατέρα του.

Σχετικά Άρθρα

Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 18 χρόνων ζωής, ο Μπρόνι Τζέιμς εντάχθηκε στην οικογένεια της NIKE υπογράφοντας ένα NIL (Name, Image, Likeness) agreement. Έτσι ονομάζονται οι εμπορικές συμφωνίες που μπορούν να συνάπτουν οι αθλητές του NCAA (σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ ισχύει και για τους αθλητές που βρίσκονται ακόμα στο Λύκειο), ένα καθεστώς που έχει μπει σε εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2021.

Η εν λόγω συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικογένεια Τζέιμς, μιας και σχεδόν δύο δεκαετίες πριν, το 2003, λίγο πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο NBA, ο Λεμπρόν είχε ξεκινήσει τη συνεργασία του με την NIKE, ενώ πριν από μία επταετία, ο «King James» επέκτεινε τη εν λόγω συμφωνία με τον Αμερικανικό κολοσσό αθλητικών ειδών για το υπόλοιπο της ζωή του, deal που θα του επιφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

lebron-bronny.jpg

Κι ο γιός του όμως δεν πάει πίσω. Σύμφωνα με έρευνα που είχε κάνει το On3 Projects τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μπρόνι, με τους 6.6 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, είχε έσοδα που ξεπερνούσαν τα 5 εκατομμύρια δολάρια από τις NIL συμφωνίες που έχει υπογράψει. Βέβαια, το εν λόγω ποσό αναμένεται να ανέβει αισθητά μετά την τελευταία του συμφωνία με την NIKE.

Πέρα από τον Μπρόνι Τζέιμς, η ΝΙΚΕ υπέγραψε NIL deals με την Κέιτλιν Κλαρκ (IOWA), τον Ντι Τζέι Βάγκνερ (Camden), την Χέιλι Τζόουνς (Stanford) και την JuJu Watkins, που θητεύει στο Sierra Canyon, όπως και ο Μπρόνι.

nike-nil.jpg


Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0