Sports Βusiness

Έρλινγκ Χάαλαντ: Η ρήτρα των 200 εκατ. ευρώ υπάρχει και δεν είναι μόνο για τη Ρεάλ Μαδρίτης! (video)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Η ρήτρα των 200 εκατ. ευρώ υπάρχει και δεν είναι μόνο για τη Ρεάλ Μαδρίτης! (video)
Υπάρχει ή δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης για τον Έρλινγκ Χάαλαντ; Κι όμως, υπάρχει, και δεν «αγγίζει» μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κάθε ομάδα εκτός Premier League!
Σχετικά Άρθρα
Από τις 7 Αυγούστου, που πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, έως τις 8 Οκτωβρίου, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε καταφέρει να στείλει 20 φορές την μπάλα στα δίχτυα. Μόλις 13 παιχνίδια του ήταν αρκετά, για να το πράξει. Ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ονειρεμένο ξεκίνημα σε Premier League και Champions League.

Η ομάδα τον έχει αποδεχτεί, αυτός σκοράρει κατά ριπάς, δείχνει χαρούμενος και ο «αρχιτέκτονας» της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, Πεπ Γκουαρδιόλα, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, του πλέκει το εγκώμιο.

Παρότι δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μισός χρόνος από την ημέρα που ανακοινώθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι και ίσως είμαστε ακόμη στην αρχή, όλων όσων έχει να... παρουσιάσει, οι φήμες για το μέλλον του δίνουν και παίρνουν.

«Δεν υπάρχει ειδική ρήτρα για Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι αλήθεια», ανέφερε πρόσφατα ο προπονητής των «πολιτών». Είναι, όμως, έτσι;

Πράγματι, δεν έχει ρήτρα αποκλειστικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά για κάθε σύλλογο εκτός Premier League!

Από το καλοκαίρι του 2024 κι έπειτα, οποισδήποτε σύλλογος επιθυμεί να τον αποκτήσει, εκτός «Νησιού», μπορεί να το πράξει αν καταβάλει 200 εκατ. ευρώ!

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα φαίνονται, στην παρούσα φάση, ως οι βασικές υποψήφιες, μιας και οι νυν αρχι-σκόρερ τους, Καρίμ Μπενζεμά και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, θα βαδίζουν ή θα έχουν «κλείσει» τα 36 τους χρόνια! Εν ολίγοις, το timing για την αντικατάστασή τους, θα είναι ιδανικό.

Βέβαια, η έως τώρα τακτική της Μάντσεστερ Σίτι, δείχνει πως κανένας ποδοσφαιριστής που δεν θέλει να βρίσκεται στον σύλλογο, δεν μένει σε αυτόν. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να φέρει μία ικανοποιητική πρόταση!



Ουσιαστικά, οι «πολίτες» απλώς... προστατεύουν την επένδυσή τους, μέσω αυτής της ρήτρας, κυρίως από τους «διώκτες» τους στην Premier League. Δεν «δένουν» τον Χάαλαντ.

Αν σε δύο χρόνια από τώρα, με τον ίδιο να έχει εξαντλήσει τα δύο από τα πέντε χρόνια του συμβολαίου του, κάποιος δύναται να καλύψει τη ρήτρα των 200 εκατ. ευρώ, αλλά και ένα μισθό πιθανότατα μεγαλύτερο των 425.000 ευρώ ανά εβδομάδα, που λαμβάνει τώρα, ο «δρόμος» θα είναι ανοιχτός.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0