Sports Βusiness

Ήρθαν με λίγα και πλέον κοστίζουν... πολλά: Έξι παίκτες της Μίλαν έχουν φτάσει να αξίζουν 380 εκατ. ευρώ στην εποχή Πιόλι!

Ήρθαν με λίγα και πλέον κοστίζουν... πολλά: Έξι παίκτες της Μίλαν έχουν φτάσει να αξίζουν 380 εκατ. ευρώ στην εποχή Πιόλι!
Ο Στέφανο Πιόλι έκλεισε αισίως τρία χρόνια ως προπονητής της Μίλαν και πέρα από την αγωνιστική βελτίωση των «ροσονέρι», με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Scudetto έπειτα από 11 χρόνια, είναι υπεύθυνος και για την χρηματιστηριακή άνοδο νέων παικτών, που υπό τις οδηγίες του έχουν εκτοξεύσει την αξία τους.

Τρία χρόνια εποχή Πιόλι συμπληρώθηκαν στη Μίλαν, με τον ιταλικό γίγαντα να ξυπνά σιγά σιγά και να επιστρέφει εκεί που αρμόζει η ιστορία του. Ο 56χρονος τεχνικός οδήγησε την περσινή σεζόν τους «ροσονέρι» στην κορυφή της Serie A, έπειτα από 11 χρόνια. Και μόνο γι’αυτό το γεγονός έχει βάλει το ονομά του με χρυσά γράμματα στην τεράστια ιστορία αυτής της ομάδας. Πέρα όμως από την αγωνιστική άνοδο, είναι υπέυθυνος και για την βελτίωση νέων παικτών, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του έγιναν πρωταγωνιστές και εκτόξευσαν την χρηματιστηριακή τους αξία!

Βεβαίως όταν μία ομάδα σαν την Μίλαν κατακτά το πρωτάθλημα εννοείται οι μετοχές όλων ανεβαίνουν, είτε αφορά παίκτες είτε τεχνικό επιτελείο. Ωστόσο, έξι παίκτες των Μιλανέζων αύξησαν θεαματικά την αξία τους και αυτό φυσικά πιστώνεται και στον Πιόλι για την βελτίωση και διαχείρηση που τους έκανε. 

AC-Milan-s-Italian-head-coach-Stefano-Pioli-Top-C-and-AC-Milan-s-players-celebrate-during-the-winner-s-trophy-ceremony-after-AC-Milan-won-the-Italian-Serie-A-football-match-between-Sassuolo-and-AC-Milan-securing-.jpg

Πρώτο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ράφαελ Λεάο. Ο Πορτογάλος είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο hot ονόματα στο ευρωπαϊκό και όχι μόνο ποδόσφαιρο. Παρότι φημολογούταν ότι θα έφευγε το φετινό καλοκαίρι εντούτοις η Μίλαν δεν τον πούλησε και μάλλον έκανε ορθά καθώς οι μετοχές του συνεχώς ανεβαίνουν. Από τα 28 εκατ. ευρώ που τον αγόρασε η ιταλική ομάδα από την Λιλ το 2019, έχει φτάσει πλέον να κοστολογείται πάνω από 100 εκατ., με την ρήτρα στο συμβόλαιό του να φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ! 

1423945100.jpg

Ο Πιέρ Καλούλου αγοράστηκε σχεδόν τσάμπα από την ομάδα της Λυών, για ένα ποσό μικρότερο των 500 χιλιάδων ευρώ και πλέον έχει πάρει την φανέλα βασικού σπίτι του και η αξία του φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σάντρο Τονάλι. Η Μίλαν τον απέκτησε δανεικό το 2020 από την Μρέσια και τον έκανε ολοκληρωτικά δικό της δίνοντας συνολικά και για τις δύο κινήσεις γύρω στα 20 εκατ. ευρώ. Πλέον, ο Ιταλός διεθνής μέσος έχει φτάσει να αξίζει πάνω από 50 εκατ.! Μάλιστα όταν αγοράστηκε από την Μίλαν, δέχθηκε μία περικοπή στον μισθό του προκειμένου να γίνει μέλος της ομάδας των παιδικών του ονείρων.

tonali-kalulu.jpg

Ο Μάικ Μενιάν ήρθε ως ο αντικαταστάτης του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα το καλοκαίρι του 2021, παίρνοντας μεταγραφή από την Λιλ στους «μιλανίστι» ύψους 14 εκατ. ευρώ. Ο νεαρός πορτιέρο με τις εμφανίσεις του έκανε τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν τον Ιταλό τερματοφύλακα που πήγε στην Παρί ενώ η αξία του μετά και την κατάκτηση του Scudetto έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ! 

71520b41e41.jpg

Ο Τομόρι ήρθε και εκείνος ως δανεικός από την Τσέλσι τον Γενάρη του 2021, με την Μίλαν να τον αγοράζει τελικά έναντι 28 εκατ. ευρώ. Και πως να μην τον αγοράσει όταν οι εμφανίσεις του ήταν απίστευτες; Εξελίχθηκε σε απαραίτητο γρανάζι στην μηχανή του Πιόλι και σίγουρα ήταν από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πλέον η χρηματιστηριακή αξία του φτάνει τα 50 εκατ. και η Μίλαν εφόσον θελήσει να τον πουλήσει κάποια στιγμή θα ζητήσει πολλά παραπάνω.

fikayo-tomori-2.jpg

Τέλος, άλλη μία περίπτωση παίκτη που εκτόξευσε και την αγωνιστική του κατάσταση και την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι ο Τέο Ερνάντες. Ο Γάλλος μπακ είχε αγοραστεί από την Ρεάλ Μαδρίτης με 20 εκατ. ευρώ και πλέον θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μπακ στον κόσμο, με πολλούς να τον βάζουν στην ίδια κατηγορία με τον Άντι Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ. Η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευτεί στα 60 εκατ. ευρώ, την στιγμή που όταν έγινε κάτοικος Μιλάνου ήταν στα 15! 

Theo-Hernandez-celeb.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0