Sports Βusiness

Τα εκατομμύρια «πέφτουν» βροχή αλλά ο Χάαλαντ μένει…ξυπόλητος!

Τα εκατομμύρια «πέφτουν» βροχή αλλά ο Χάαλαντ μένει…ξυπόλητος!

Ο  Έρλινγκ Χάαλαντ παραμένει χωρίς συμβόλαιο με εταιρεία ποδοσφαιρικών παπουτσιών, με τα μεγαλύτερα brand να «μονομαχούν» για την υπογραφή του. Το BN Sports αναλύει τα δεδομένα γύρω από το θέμα του Νορβηγού  και σας θυμίζει την λίστα με τους 10 μεγαλύτερα συμβόλαια ποδοσφαιρικών παπουτσιών.

Το ξεκίνημα του Έρλινγκ Χάαλαντ στον «μαγικό» κόσμο της Premier League με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να χαρακτηριστεί με μόνο μια λέξη.  Τρομακτικό. Μετράει 14 γκολ σε μόλις οκτώ αγωνιστικές και συνεχώς καταρρίπτει εντυπωσιακά ρεκόρ που πριν λίγο καιρό, έμοιαζαν «απλησίαστα».

Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτός της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται, υπάρχει ένα ακόμη θέμα που συγκεντρώνει τα «βλέμματα» πάνω στον Νορβηγό. Και αυτό δεν είναι άλλο, από την «μάχη» που έχει ξεκινήσει από τις Nike, Adidas και Puma για την παροχή ποδοσφαιρικών παπουτσιών στον Χάαλαντ αφού το συμβόλαιο του με την πρώτη που είχε αναλάβει τον Νορβηγό από όταν ήταν 14 ετών, έληξε την περασμένη σεζόν.

IMG_20190917_231444_1.jpg

Στην παρούσα χρονική στιγμή, ο Χάαλαντ δεν φοράει κάποια συγκεκριμένη μάρκα παπουτσιών, με τις επιλογές του μέχρι τώρα μα είναι…ανάμεικτες. Ο Σκανδιναβός φορ κατά την παρουσίαση του από τους «Πολίτες» φορούσε παπούτσια της Puma ενώ στην περιοδεία της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Αμερική, αγωνίστηκε με Adidas. Τέλος, στα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει με την αγγλική ομάδα σε πρωτάθλημα και Champions League ο Χάαλαντ φόρεσε την μάρκα της Nike δημιουργώντας αρκετά ερωτηματικά, σε μια πρωτοφανής κατάσταση στο marketing του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Δεδομένα, η Nike θα επιδιώξει την ανανέωση του συμβολαίου με το πλέον περιζήτητο πρόσωπο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ωστόσο δεν «παίζει» μόνη της. Η Adidas έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό brand name με παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα του Νορβηγού, ενώ και η Puma που έχει επανέλθει δυναμικά μετά την συμφωνία με τον Νεϊμάρ και ντύνει την Μάντσεστερ Σίτι, φαντάζει σοβαρή διεκδικήτρια.

Haaland_Community_Shield_Boots_1.jpg

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με την με την «Athletic», ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα μπορούσε να λαμβάνει κοντά στα 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην νέα του συμφωνία. Αναμένοντας εξελίξεις επί του ζητήματος, όσο ο Χάαλαντ θα συγκλονίζει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τα κατορθώματα του, στους αγωνιστικούς χώρους.

Ας θυμηθούμε λοιπόν, τα 10 μεγαλύτερα συμβόλαια ποδοσφαιρικών παπουτσιών με τον Νεϊμάρ να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας από το 2020 και την συμφωνία του με την Puma.

  • Νεϊμάρ: 23 εκατομμύρια ευρώ – Puma
  • Λιονέλ Μέσι: 19 εκατομμύρια ευρώ – Adidas
  • Κριστιάνο Ρονάλντο: 16 εκατομμύρια ευρώ – Nike
  • Κιλιάν Μπαπέ: 14 εκατομμύρια ευρώ - Nike
  • Μάριο Μπαλοτέλι: 5 εκατομμύρια ευρώ – Puma
  • Γκάρεθ Μπέιλ: 4 εκατομμύρια ευρώ – Adidas
  • Αντουάν Γκριεζμάν: 3,5 εκατομμύρια ευρώ – Puma
  • Πολ Πογκμπά: 3 εκατομμύρια ευρώ – Adidas
  • Μάρκο Βεράτι: 2,5 εκατομμύρια ευρώ – Puma
  • Μοχάμεντ Σαλάχ: 2,5 εκατομμύρια ευρώ - Adidas

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0