Sports Βusiness

Σίτι εναντίον Γιουνάιτεντ: Κοστίζουν το ίδιο αλλά το... κοντέρ έγραψε 6-3!

Σίτι εναντίον Γιουνάιτεντ: Κοστίζουν το ίδιο αλλά το... κοντέρ έγραψε 6-3!
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, την οποία και διέλυσε με 6-3! Η μεταξύ τους αναμέτρηση αποτέλεσε το πιο ακριβό παιχνίδι της Premier League καθώς τα ρόστερ των δύο ομάδων υπολογίζεται ότι φτάνουν σε αξία το 1,8 δις λίρες! Ωστόσο, παρότι η αξία των παικτών υπολογίζεται να είναι σε πλήρη ισορροπία εντούτοις το τελικό σκορ έδειξε την αλήθεια. 

Ντέρμπι... μόνο στα χαρτιά ήταν ο αγώνας Σίτι και Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ, με τους «πολίτες» να κάνουν ότι θέλουν στο ματς και να διαλύουν τους αντιπάλους τους με 6-3! Η ομάδα του Έρικ Τεν Χάαγκ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να αντιδράσει παρά μόνο να πετύχει τρία γκολ όταν όλα είχαν κριθεί. Πολλοί κάνουν λόγο κατά καιρούς για το πλούσιο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι, το οποίο σαφώς και είναι πραγματικότητα ωστόσο στον αγώνα κόντρα στην συμπολίτισσα δεν ήταν το πιο ακριβό! 

manchester-city-v-manchester-united-premier-league-1-scaled.jpg

Ποσά που ζαλίζουν 

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ αποτέλεσε με διαφορά το πιο ακριβό της Premier League καθώς υπολογίζεται ότι στο Έτιχαντ βρέθηκαν δύο αποστολές που αγγίζουν τα 2 δις λίρες, για την ακρίβεια φτάνουν το 1,8 δις! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ρόστερ της ομάδας του Πεπ Γκουραδιόλα που βρέθηκε στον αγώνα της Κυριακής (2/10) φτάνει σε αξία τα 909 εκατ. , ενώ το αντίστοιχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι λίγο ακριβότερο, στα 934 εκατ. λίρες. Η διαφορά είναι ελάχιστη ωστόσο στο γήπεδο φάνηκε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη και γέρνει υπέρ της Σίτι!  

Παρότι η Γιουνάιτεντ που βρέθηκε στο γήπεδο ξεπερνούσε σε αξία την αντίπαλό της, έστω και για λίγο, εντούτοις οι ενδεκάδες με τις οποίες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες είχαν τεράστια διαφορά! Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με παίκτες που έφτασαν σε αξία τα 634 εκατ. λίρες, τη στιγμή που οι βασικές επιλογές του Τεν Χάαγκ δεν ξεπερνούσαν τα 473 εκατ. , χωρίς αυτό φυσικά να δικαιολογεί την συντριβή. Μάλιστα, σε ότι αφορά τους μισθούς των ενδεκαδάτων παικτών των δύο ομάδων, αυτοί των φιλοξενούμενων φτάνουν σε μέσο όρο τις 194 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα ενώ από την άλλη πλευρά αυτοί των «πολιτών» αγγίζουν τις 176 χιλιάδες την εβδομάδα.  

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι  

Φυσικά ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Γιουνάιτεντ είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τις εβδομαδιαίες του αποδοχές να φτάνουν τις 515 χιλιάδες λίρες, ωστόσο δεν έπαιξε ούτε λεπτό στο ντέρμπι. Απ’όσους αγωνίστηκαν για την Γιουνάιτεντ, ο Νταβίντ Ντε Χέα ήταν αυτός που αμείβεται περισσότερο, λαμβάνοντας 375 χιλιάδες λίρες ενώ από κοντά είναι και ο Τζέιντον Σάντσο με 350 χιλιάδες. 

united.png

Για την Σίτι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Έρλινγκ Χάαλαντ, μαζί φυσικά με τον φανταστικό Φιλ Φόντεν, είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης, λαμβάνοντας 375 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα! Μπροστά του βρίσκεται το άλλο μεγάλο αστέρι της ομάδας, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος παίρνει εβδομαδιαία 400 χιλιάδες λίρες!

city.png

Τα πράγματα έρχονται σε πλήρη ισορροπία εάν υπολογίσουμε την αξία των παικτών που βρέθηκαν στο Έτιχαντ με τον χρόνο που αγωνίστηκαν! Εκεί η αξία των παικτών της Σίτι είναι σχεδόν ίδια με αυτή των παικτών της Γιουνάιτεντ, φτάνοντας τα 590 εκατ. λίρες έναντι 588 εκατ. αντίστοιχα. Ρόστερ λοιπόν που σε γενικές γραμμές αξίζουν το ίδιο ωστόσο το κοντέρ έγραψε πολλά και έδειξε το χάσμα που υπάρχει, το οποίο δεν αντικατοπτρίζεται στους αριθμούς.  

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0