Sports Βusiness

Από 3 έως 4 εκατ. ευρώ στα «ταμεία» των ελληνικών ομάδων για τους παίκτες που θα στείλουν στο Μουντιάλ!

Από 3 έως 4 εκατ. ευρώ στα «ταμεία» των ελληνικών ομάδων για τους παίκτες που θα στείλουν στο Μουντιάλ!

Δώδεκα παίκτες της Super League θεωρείται βέβαιο πως θα δώσουν το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Υπό προϋποθέσεις, ίσως φτάσουν τους 15, «εκτοξεύοντας» τα έσοδα των ελληνικών ομάδων, από τις αποζημιώσεις της FIFA.

Λιγότερες από δύο εβδομάδες απομένουν για την πρώτη «σέντρα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022! Το Μουντιάλ του Κατάρ «ανοίγει» την αυλαία του στις 20 Νοεμβρίου (18:00) με την αναμέτρηση της διοργανώτριας χώρας, με το Εκουαδόρ, κι έως τις 18 Δεκεμβρίου, τα «φώτα» της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας θα στραφούν πάνω του.

Στους άμεσα ενδιαφερόμενους και έξι σύλλογοι της Super League. Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, όμως.

thumbs_b_c_ba5233c2104ca552fdec82b328301018.jpg

ΑΕΚ
, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Άρης, Ατρόμητος και Λαμία είναι δεδομένο σε κάποιες περιπτώσεις, και πιθανό σε κάποιες άλλες, πως θα «στείλουν» παίκτες τους στο Κατάρ. Ως σίγουροι λογίζονται δώδεκα ποδοσφαιριστές συνολικά, αλλά υπό προϋποθέσεις, μπορούν να φτάσουν τους 15!

Η FIFA ενημέρωσε πως για κάθε ποδοσφαιριστή που δεσμεύεται στο διάστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική του ομάδα, θα καταβάλλει στον σύλλογό του αποζημίωση ύψους 9.500 ευρώ για κάθε ημέρα, μετρώντας δύο εβδομάδες πριν την εκκίνηση των ομίλων. Με δεδομένο πως κάθε παίκτης θα παραμείνει τουλάχιστον έως τη λήξη των γκρουπ, δηλαδή από τις 20/11 έως τις 02/12, πρόκειται για ένα σύνολο 27 ημερών, που «εκτοξεύει» το συνολικό ποσό στις 256 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Κάπως έτσι, με δεδομένο πως από τη Super League θα συμμετάσχουν σίγουρα 12 παίκτες, πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ. Αν τελικά οι ποδοσφαιριστές γίνουν 15, τότε αυτό θα είναι λίγο κάτω από τα 4! Πιο κερδισμένος σύλλογος; Αναμένεται να είναι η ΑΕΚ.

Πέντε ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» θα ή αναμένεται να βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ. Πρόκειται για τους Χατζισαφί (Ιράν), Μοχαμάντι (Ιράν), Πινέδα (Μεξικό), Βίντα (Κροατία) και Σιμάνσκι (Πολωνία). Παράλληλα, δεν θεωρείται απίθανο να κάνει το ίδιο δρομολόγιο και ο Γιόνσον (Δανία). Κάπως έτσι, στη χειρότερη των περιπτώσεων, η ΑΕΚ θα λάβει 1.3 εκατ. ευρώ! Ποσό που θα ήταν μεγαλύτερο, αν ο Στίβεν Τσούμπερ δεν είχε πάρει τη γενναία απόφαση, να περάσει την «πόρτα» του χειρουργείου.

i_14.jpg

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Ολυμπιακός, με τους Πιερ Κούντε (Καμερούν), Παπέ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη), Ουί-Τζο (Νότια Κορέα) και Χουάνγκ Ιν-Μπέομ (Νότια Κορέα). Μέσω αυτών, αναμένεται να έρθει στα «ταμεία» των Πειραιωτών ένα εκατομμύριο ευρώ.

inbeom.jpg

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα λάβει 256 χιλιάδες ευρώ για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Σερβία) ο Παναιτωλικός, όπως όλα δείχνουν, άλλες τόσες, για τον Ντέρεκ Κορνέλιους (Καναδάς), όπως και ο Ατρόμητος για τον Ουαζντί Κεσχρίντα (Τυνησία), ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα υπάρξει εκπροσώπηση και για τον Άρη μέσω του Νικολά Ενκουλού (Καμερούν), αλλά πιθανότατα και της Λαμίας μέσω του Ρίτσαρντ Μποάκι (Γκάνα). 

Προφανώς, αν κάποια από τις παραπάνω χώρες προχωρήσει στα νοκ-άουτ του θεσμού, το ποσό ανεβαίνει, αλλά ακόμα και σε αυτά τα δεδομένα να παραμείνει, δεν είναι αμελητέο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0