Sports Βusiness

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυξημένα έσοδα μεν, «πληγές» 132 εκατ. ευρώ δε!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυξημένα έσοδα μεν, «πληγές» 132 εκατ. ευρώ δε!
Τι κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αύξησε τα έσοδά της κατά 18%; Το ταμείο της για τη σεζόν 2021/22 «έκλεισε» με αρνητικό πρόσημο!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πιο... κόκκινη από ποτέ. Όχι τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, κι ας δείχνει σημάδια ακάκαμψης, όσο προς τον οικονομικό τομέα.

Η παύση των περιορισμών του κορονοϊού στα γήπεδα της Premier League, η επιστροφή του κόσμου στο Ολντ Τράφορντ, η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η άνοδος των εσόδων του συλλόγου έμοιαζε δεδομένη και πράγματι ήταν. Απλώς, δεν ήταν αρκετή!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκλεισαν τη σεζόν 2021/22 με αρνητικό οικονομικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, με απώλειες ύψους 132 εκατ. ευρώ, παρότι τα έσοδά τους αυξήθηκαν κατά 18%! Με τα έξοδα, όμως, να αγγίζουν τα 800 εκατ. ευρώ, τι να «περισωθεί»;

Πέραν των αποζημιώσεων σε παίκτες και προπονητές, η κατακόρυφη άνοδος των εξόδων οφείλεται στην αύξηση κατά 19% των μισθών του προσωπικού του συλλόγου. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπανά 440 εκατ. ευρώ για τους υπαλλήλους της, ένα ποσό που καλύπτει το 66% των εξόδων της!

Η αλήθεια είναι πως η αγωνιστική εικόνα του συλλόγου στην περασμένη σεζόν δεν βοήθησε.

Ναι, παραμένει ένα από τα σπουδαιότερα brand του κόσμου, αλλά ο γρήγορος αποκλεισμός του Champions League, η αποτυχία πρόκρισης την επόμενη σεζόν, είναι σοβαρά πλήγματα, όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών. Άλλωστε, φαίνεται από τα 246 εκατ. ευρώ που έλαβε για τα τηλεοπτικά δικαιώματά της, δηλαδή κατά 16% λιγότερα από αυτά της περασμένης σεζόν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0