Sports Βusiness

Φεντερίκο Βαλβέρδε: Το «παιδί» της Πενιαρόλ που… εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή του αξία στα 70 εκατ. ευρώ!

Φεντερίκο Βαλβέρδε: Το «παιδί» της Πενιαρόλ που… εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή του αξία στα 70 εκατ. ευρώ!

Επτά χρόνια μετά την «ονειρική» μεταγραφή του Φεντερίκο Βαλβέρδε στη Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, ο ίδιος έχει καταφέρει να αυξήσει τη χρηματιστηριακή του αξία στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ουρουγουανός μέσος της «Βασίλισσας» είναι το πρόσωπο των ημερών στη Μαδρίτη, καθώς στην αναμέτρηση επί της Μαγιόρκα (4-1) πέτυχε ένα εκπληκτικό ατομικό γκολ για να ισοφαρίσει σε 1-1 και μεσοβδόμαδα έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για να κάνει το 1-0 κόντρα στη Λειψία για τους ομίλους του UEFA Champions League.

Μάλιστα, ο 24άχρονος είναι και η κύρια αιτία που η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 14ο της Champions League τον περασμένο Μάιο ενάντια στη Λίβερπουλ (1-0), μιας και χάρη στην εκπληκτική ασίστ του, ο Βινίσιους σκόραρε σε κενή εστία το μοναδικό γκολ που έστειλε την «Βασίλισσα» στον θρόνο τους.

Κατά το πέρασμα αυτών των επτά ετών με τη φανέλα των «γκαλάκτικος», ο Βαλβέρδε έχει πανηγυρίσει δύο Πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα UEFA Super Cup, ένα Champions League και ένα FIFA Club World Cup.
Valverde_Fede_CH_L.jpg
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι κυρίως, λόγω αυτών των επιτευγμάτων, αλλά και της ξεχωριστής του ποιότητας, ο ίδιος κοστολογείται πια στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, 14 φορές παραπάνω, από όσα έδωσε η Ρεάλ για να τον αποκτήσει από την Πενιαρόλ (5 εκατ.) το 2015. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0