Sports Βusiness

Ρεάλ Μαδρίτης: Αρνητικό «πρόσημο» στα ταμεία της; Ούτε στις τρεις σεζόν του κορονοϊού!

Ρεάλ Μαδρίτης: Αρνητικό «πρόσημο» στα ταμεία της; Ούτε στις τρεις σεζόν του κορονοϊού!

Τι κι αν είχε απώλειες 400 εκατ. ευρώ σε αυτήν την τριετία του κορονοϊού; Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε για ακόμα μία σεζόν, να «κλείσει» τα ταμεία της με θετικό πρόσημο!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι ένας σύλλογος-πρότυπο, μόνο στον αγωνιστικό τομέα. Η 5η κατάκτηση του Champions League σε οκτώ χρόνια, θεωρείται ως το μέγιστο κατόρθωμα, αλλά μήπως το πραγματικά σπουδαίο, εντοπίζεται και στα οικονομικά;

Από τις αρχές του 2020 έως και σήμερα, οι σύλλογοι, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν με τον κορονοϊό και τις συνέπειές του. Εντός αυτής της δύσκολης χρονικής περιόδου, οι Μαδριλένοι προχώρησαν στην ανακαίνιση του Σαντιάγο Μπερναμπέου, ενώ στο μεταγραφικό παζάρι, παρέμειναν δραστήριοι, δαπανόντας περίπου 100 εκατ. ευρώ κάθε καλοκαίρι!

Παρόλα αυτά, καμία από τις τρεις σεζόν του κορονοϊού, δεν είχαν ισολογισμούς με αρνητικό πρόσημο, κι ας υπολογίζεται πως από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, «έχασαν» περίπου 400 εκατ. ευρώ, εξαιτίας του... λουκέτου στα εντός έδρας ματς! Κάτι που συνεχίζει να αντιμετωπίζει έως σήμερα, μιας και οι εργασίες που γίνονται στο στάδιο, περιορίζουν τη χωρητικότητά του.

Στον οικονομικό απολογισμό της περιόδου 2021/22, οι «μερένχες» κατάφεραν να βρεθούν με κέρδος ύψους 13 εκατ. ευρώ! Η αύξηση είναι τεράστια σε σχέση με τις 874.000 ευρώ της περασμένης σεζόν και οφείλεται τόσο στην αύξηση των εσόδων της κατά 10%, όσο και στα 360 εκατ. ευρώ που επένδυσε η αμερικανική εταιρεία, Sixth Street, τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, πως στους προαναφερθένες υπολογισμούς, δεν υπολογίζεται το δάνειο 800 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του γηπέδου, που καλύπτεται πλήρως από τη JP Morgan και την Τράπεζα της Αμερικής.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0