Sports Βusiness

Γιουβέντους: Αρνητικό «ρεκόρ», με ζημία 255 εκατ. ευρώ στη σεζόν 2021/22!

Γιουβέντους: Αρνητικό «ρεκόρ», με ζημία 255 εκατ. ευρώ στη σεζόν 2021/22!
Η Γιουβέντους βίωσε κατά την περασμένη σεζόν, τις πιο δύσκολες -οικονομικές- στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της.

Η σεζόν 2021/22 δεν έφερε μόνο μία πρωτοφανή «ανομβρία» τίτλων για τη Γιουβέντους. Παράλληλα, ο οικονομικός έλεγχός της, έφερε στο «φως» μία ζημία 132 εκατ. ευρώ, τη μεγαλύτερη της σύγχρονης ιστορίας της, που ήταν και η αιτία, εν ολίγοις, για να ακολουθήσει στις αρχές της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η τιμωρία της UEFA.

Ήδη από το πρώτο εξάμηνο της περασμένης σεζόν, υπήρξε μία «τρύπα» της τάξεως των 119 εκατ. ευρώ και σε αυτό που ακολούθησε, των 132! Αν συνοπολογιστούν; Φτάνουν τα 250 εκατ. ευρώ! Σε βάθος πενταετίας; Το μισό δις!

Η οικογένεια Ανιέλι που ελέγχει το 63,8% της Γιουβέντους, επιχείρησε να «καλύψει» το δυσθεώρητο αυτό οικονομικό κενό, συνεισφέροντας 255 εκατομμύρια ευρώ η ίδια και άλλα 150, από άλλους επενδυτές, όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Mediobanca και η UniCredit.

Παρόλα αυτά, η «Γηραιά Κυρία» απέχει αρκετά από τα οικονομικά δεδομένα ενός υγιούς συλλόγου και όσο αγωνιστικά παρουσιάζει σταθερά «βήματα» προς τα πίσω, δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσει στον οικονομικά τομέα, που είναι στενά συνδεδεμένος, με τον αμιγώς ποδοσφαιρικό.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0