Sports Βusiness

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ για UEFA: Η Crypto.com απέσυρε τη χορηγία της λίγο πριν το Champions League!

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ για UEFA: Η Crypto.com απέσυρε τη χορηγία της λίγο πριν το Champions League!
Η UEFA υπολόγιζε σε μία από τις μεγαλύτερες φετινές χορηγίες του Champions League, αλλά την τελευταία στιγμή, η Crypto.com έκανε πίσω αφήνοντας ένα «κενό» μισού δισεκατομμυρίου ευρώ!

Η οικονομική «τρύπα» που άνοιξε η αποχώρηση της Gazprom από τους χορηγούς του Champions League, παρέμενε ένα «αγκάθι» για την UEFA. Η λύση φάνηκε να έρχεται από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, αλλά έμεινε στα λόγια.

Crypto.com και UEFA ήρθαν σε προφορική συμφωνία λίγο πριν το καλοκαίρι του 2022, για ένα πενταετές deal, έναντι 100 εκατ. ευρώ ανά σεζόν! Εν ολίγοις, μισό δισεκατομμύριο ευρώ! Κατά αυτόν τον τρόπο, το ανώτατο διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα διπλασίαζε -τουλάχιστον- τα έσοδά του με τον νέο χορηγό, αφού από την Gazprom εισέπραττε 40 εκατομμύρια ετησίως!

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες πριν η συμφωνία περάσει από την θεωρία στην πράξη, η Crypto.com απέσυρε την πρότασή της!


Πολλοί θεώρησαν πως η εμπλοκή στο deal ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική κρίση, που οδήγησε σε απώλειες 3 τρισεκατομμυρίων ευρώ από τον Νοέμβριο του 2021, στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός λόγος.

Η UEFA φοβήθηκε πως μία συνεργασία, τόσο μεγάλη και κομβική, ίσως είχε συνέπειες στις σχέσεις της με πολύ σημαντικές χώρες, όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία, που δεν συμφώνησαν στον τρόπο παραχώρησης των δικαιωμάτων τους. Κάπως έτσι, ήρθε η αποχώρηση της Crypto.com, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλησε να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Προς το παρόν, λοιπόν, το deal των δύο πλευρών έμεινε στα... λόγια, αφήνοντας την UEFA εκτεθειμένη. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μίας μελλοντικής συνεργασίας.

Στο σήμερα, όμως, δεδομένα δημιουργεί μία μεγάλη οικονομική «τρύπα», που κανείς δεν ξέρει πώς θα καλυφθεί.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0