Sports Βusiness

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πιο πολυδάπανη ομάδα της 10ετίας πραγματοποίησε 2 από τις πιο ακριβές μεταγραφές της σε ένα καλοκαίρι!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πιο πολυδάπανη ομάδα της 10ετίας πραγματοποίησε 2 από τις πιο ακριβές μεταγραφές της σε ένα καλοκαίρι!
Από το Άμστερνταμ στο Μάντσεστερ μετακόμισε ο Άντονι, για να γίνει η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή της Γιουνάιτεντ, πίσω μόνο από τον Πολ Πογκμπά. Η έλευση του δημιούργησε ρεκόρ... τα οποία στο τέλος της ημέρας φέρνουν απογοήτευση στους φίλους του συλλόγου. Ιδού τα πειστήρια.

Τι και αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δαπανήσει ήδη την περασμένη δεκαετία πακτωλό εκατομμυρίων, φαίνεται πως η διοίκηση των Γκλείζερς δεν κάνει πίσω. Ίσα, ίσα στηρίζει τον νέο της προπονητή Έρικ τεν Χαγκ και με την απόκτηση των Άντονι και Καζεμίρο πραγματοποίησε 2 από τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της. 

Μάλιστα ο 22χρονος Βραζιλιάνος νεοαποκτηθέντας επιθετικός, τοποθετείται μονάχα πίσω από τον ρέκορντμαν Ρομελού Λουκάκου, με την μεταγραφή του να αγγίζει τα 95 εκ. . Ο τρόπος με τον οποίο κυμαίνονται οι τιμές δίνει λογική εξήγηση στα ποσά, ωστόσο αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα ονόματα της λίστας των «κόκκινων διαβόλων», αλλά και στην προσφορά κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στην Ολντ Τράφορντ.

Ανάμεσα στους «ακριβούς» βρίσκεται και ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος μπορεί να εξαιρεθεί, καθώς είναι από τους σταθερά παραγωγικούς παίκτες της ομάδας που συμβάλλει στο δημιουργικό παιχνίδι του συνόλου. Από εκεί και πέρα το χάος... Ντι ΜαρίαΣάντσοΜαρσιάλ και Λουκάκου αποτελούν τους υπόλοιπους επιθετικούς... και εκεί η κατάσταση είναι από κακή έως τραγική. Aθροιστικά οι τέσσερις τους έχουν σημειώσεις 131 τέρματα σε 440(!) παιχνίδια, ενώ τα χρήματα τα οποία δαπανήθηκαν για χάρη τους ανέρχονται στα 305 εκ. ευρώ.
5_58.jpg

Συνέχεια με το δίδυμο Πογκμπά Φρεντ, τον οποίο συνυπήρχε μέχρι πρότινος στο κέντρο της Γιουνάιτεντ και έκανε τους φίλους της να ζητούν επίμονα την αντικατάσταση τους. Ο πρώτος αγωνίζεται πλέον στην Ιταλία και την «Γηραιά Κυρία», αλλά ο διεθνής μέσος της «σελεσάο» βρίσκεται ακόμη εκεί... ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να επιστραφούν τα 164 εκ. που σπατάλησε η ομάδα για χάρη τους.

Τέλος υπάρχει ο Χάρι Μαγκουάιρ, φαινόμενο μοναδικό! Η παρουσία του στην Εθνική Αγγλίας είναι μέχρι και σήμερα αξιοπρεπέστατη, κάτι το οποίο δεν ισχύει αποδεδειγμένα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γκάφες επί γκαφών, πολύ κακή ψυχολογία και αποδοκιμασίες από φιλάθλους, τον έχουν κάνει έναν εκ των τραγικών φιγούρων του συλλόγου, ο οποίος ξόδεψε το ποσό των 95,7 εκ. για να τον δει να κάνει εμφανίσεις ανάλογες των ημερών του στην Λέστερ.

Κάπως έτσι λοιπόν οι Γκλέιζερς δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα την τελευταία δεκαετία:

«Money not well spent»... γεγονός που αποδεικνύει και ο πίνακας με το Top 10:

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0