Sports Βusiness

Τσιτσιπάς: Ξεπέρασε το «φράγμα» των 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματικά έπαθλα! (video)

Τσιτσιπάς: Ξεπέρασε το «φράγμα» των 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματικά έπαθλα! (video)

Κατά 20.435.145 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τα χρηματικά έπαθλα που έχει κερδίσει στο τουρ. «Χτυπάει την πόρτα» της all-time 25άδας εσόδων μετά τον τελικό του Σινσινάτι.

Η βελτίωση του Έλληνα τενίστα στο 1000αρι τουρνουά του Σινσινάτι και η πορεία του μέχρι τον τελικό  του απέφερε και 529.710 δολάρια. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο και αρκετό για να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια μόνο από έπαθλα στην επαγγελματική του καριέρα και να αναρριχηθεί στην 26η θέση της κατάταξης των απολαβών στην ιστορία του αθλήματος. Μάλιστα, έως τώρα το 2022 συναντάται στην 5η θέση του αθλήματος σε άντρες και γυναίκες με τα περισσότερα έσοδο από έπαθλα (4,16 εκ.).

Η διαδρομή του Στέφανου όλα αυτά τα χρόνια μέχρι το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, οι εννιά τίτλοι καριέρας και οι 13 χαμένοι του τελικοί κόποις κτώνται και το οικονομικό αντίτιμο αποτελεί δίχως άλλο ένα σημαντικό δέλεαρ. Μάλιστα, αν συνεχίσει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό  και τα επόμενα χρόνια, τότε ο τραπεζικός του λογαριασμός θα εκτοξευτεί σε μεγάλα ύψη.

Με τη νίκη του στα ημιτελικά απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, άφησε πίσω του τον Καναδό, Μίλος Ράονιτς (20.218.982 εκ. δολάρια). Αργά ή γρήγορα η πρώτη 20άδα της σχετικής κατάταξης θα έρθει με το ρυθμό που εξελίσσεται και σταθεροποιείται στην ελίτ.

tsitsipas-mallorca-2022-saturday-trophy.jpg

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το «αστρονομικό» ποσό των 158.996.253 δολαρίων ενώ ακολουθεί ο Ναδάλ με 131 εκατομμύρια. Την τριάδα φυσικά κλείνει ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει κερδίσει από το τένις, εκτός χορηγιών, λίγο πάνω από τα 130 εκ. Οι τρεις τους είναι και οι μόνοι με 9ψήφιο νούμερο, μιας και ο αμέσως επόμενος, Άντι Μάρει, δεν έχει βγάλει ούτε τα μισά.

Από τις τεράστιες φυσιογνωμίες του παρελθόντος, οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, την υψηλότερη θέση κατέχει ο Πιτ Σάμπρας, με περιουσία 43 εκατομμυρίων μόνο από χρηματικά έπαθλα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0