Sports Βusiness

Nike, Adidas και Puma «σκοτώνονται» για τα μάτια ή καλύτερα για τα πόδια του Χάαλαντ

Nike, Adidas και Puma «σκοτώνονται» για τα μάτια ή καλύτερα για τα πόδια του Χάαλαντ
Nike, Adidas ή Puma; Ποια αθλητική εταιρία θα καταφέρει να κερδίσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ;

Πέρα από τη λήξη της συνεργασίας του με την Ντόρτμουντ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ ολοκλήρωσε μέσα στο 2022 και τη χορηγική συμφωνία που είχε με την Nike. Όχι γιατί ήταν δυσαρεστημένος, αλλά γιατί έληξε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον αμερικανικό κολοσσό αθλητικών ειδών όταν ήταν μόλις 14 ετών και παίκτης της νορβηγικής Μόλντε.

H Nike φυσικά θα ήθελε να ανανεωθεί η συνεργασία της με τον ταλαντούχο επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, στο «παιχνίδι» έχουν μπει τόσο η Adidas, όσο και η Puma. Ο Χάαλαντ είναι ελεύθερος να συζητήσει με όποια εταιρία εκείνος επιθυμεί, αν όμως κάποια του καταθέσει επίσημη πρόταση μέσα σε διάστημα έξι μηνών από την ολοκλήρωση της προηγούμενης συμφωνίας, τότε η Nike έχει το δικαίωμα να «ματσάρει» ην εν λόγω οικονομική προσφορά, όπως σημειώνει σε σχετική έρευνα που έκανε επί του θέματος το «Athletic». Ως εκ τούτου, η πλευρά του Νορβηγού δεν βιάζεται να πάρει κάποια απόφαση.

Είναι ενδεικτικό δε, ότι ο Χάαλαντ, έχει εμφανιστεί τόσο με παπούτσια της Nike, όσο και με της Adidas και της Puma, από τότε που μετακόμισε στο «Νησί» για λογαριασμό της Σίτι. Πιο συγκεκριμένα, όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μεταγραφής του στους «πολίτες» και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά με την εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι, ο Χάαλαντ φορούσε τα «Puma Ultra».


haaland-puma.jpg
Αργότερα, όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μετέβη στις ΗΠΑ και έδωσε φιλικό αγώνα προετοιμασίας με την Μπάγερν Μονάχου, ο 22χρονος εμφανίστηκε στο γήπεδο με τα «Adidas X Speedportal». Τα ίδια φορούσε και στο Community Shield κόντρα στη Λίβερπουλ στις 31 Ιουλίου.

haaland-adidas.jpg

Τέλος, στο ντεμπούτο του στην Premier League έπαιξε απέναντι στην Γουέστ Χαμ φορώντας τα «Nike Mercurial Vapor 14». Τα ίδια παπούτσια επέλεξε και στην 2η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, όταν η Σίτι αντιμετώπισε την Μπόρνμουθ.

haaland-nike.jpg

«Δεν τα κοιτάω αυτά στο διαδίκτυο. Ο μπαμπάς μου τα ψάχνει όμως και μου τα λέει. Κανονικά δεν επιτρέπεται να φοράς Adidas και Nike μαζί, οπότε είναι κι αυτός ένας λόγος για τον οποίο το έκανα. Δέχτηκα κάποια μηνύματα μίσους επειδή φόρεσα ένα φούτερ Adidas και ένα ζευγάρι Jordan’s», ανέφερε ο ίδιος ο παίκτης μιλώντας στο Complex.

Φαίνεται ότι η ομάδα υποστήριξη του Χάαλαντ χειρίζεται πολύ έξυπνα την κατάσταση και «τεστάρει τα νερά» για να δει προς τα που κλίνει το κοινό. Πέραν αυτού, είναι λογικό ο ίδιος ο παίκτης να θέλει να δοκιμάσει όλα τα παπούτσια, προτού καταλήξει κάπου, αφού επί σειρά ετών είχε συνηθίσει τη γραμμή και τη φόρμα της Nike και η μετάβαση σε κάτι νέο μπορεί να μοιάζει λίγο περίεργη στην αρχή.

Με δεδομένη την χρηματιστηριακή και αγωνιστική αξία του Χάαλαντ, είναι προφανές ότι η επόμενη συμφωνία που θα κλειστεί, δεν θα είναι καθόλου φτηνή. Φυσικά το ποσό θα εξαρτηθεί από τη χρονική διάρκεια του deal. Οι «ειδικοί» αναφέρουν ότι μια τέτοια χορηγική συμφωνία μπορεί να αποφέρει στον Χάαλαντ περί τα 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αν και οι μεγάλες αθλητικές εταιρίες είναι λίγο πιο… συγκρατημένες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0