Sports Βusiness

Bundesliga: «Αντιγράφει» Ligue 1 και La Liga πουλώντας το 20% των τηλεοπτικών της, για ποσό-ρεκόρ! (video)

Bundesliga: «Αντιγράφει» Ligue 1 και La Liga πουλώντας το 20% των τηλεοπτικών της, για ποσό-ρεκόρ! (video)
Η Bundesliga αναζητά επενδυτή για να αποκτήσει το 20% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων. Ακριβώς ό,τι έπραξαν La Liga και Ligue 1, με το... αζημίωτο.
Σχετικά Άρθρα

Στα «χνάρια» της La Liga και της Ligue 1 ετοιμάζεται να βαδίσει η Bundesliga.

Η πρώτη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ανέθεσε στον τραπεζικό κολοσσό, Deutsche Bank, την ανεύρεση ενός επενδυτικού fund για να αγοράσει μέρος των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων. Ακριβώς ό,τι συνέβη και στην περίπτωση του γαλλικού και ισπανικού πρωταθλήματος. Προφανώς, όπως στις δικές τους περιπτώσεις, έτσι και σε αυτήν της Bundesliga, το ποσό θα «αγγίξει» δυσθεώρητα ύψη!

Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο του τηλεοπτικού πακέτου υπολογίζεται στα 18 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρόθεση της λίγκας είναι να παραχωρηθεί το 20%, στο οποίο αντιστοιχούν 3,6 δις! Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της La Liga είχε παραχωρηθεί το 10% έναντι 2.7 δις, ενώ σε αυτήν της Ligue 1, το 13% έναντι 1.5 δις.

Αρκετές εταιρίες, όπως η Blackstone, EQT, KKR, αλλά και η γνωστή, πλέον, CVC, που δραστηριοποιείται σε Γαλλία και Ισπανία, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Ως πιθανότερο σενάριο μοιάζει η δημιουργία μίας εταιρείας, στην οποία θα παραχωρηθεί το μερίδιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τόσο της πρώτης, όσο και της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0