Sports Βusiness

Ατλέτικο Μαδρίτης: «Περικοπές» σε Κόκε, Φέλιξ και Γκριεζμάν, μήπως αποφευχθεί μία νέα… Μπαρτσελόνα!

Ατλέτικο Μαδρίτης: «Περικοπές» σε Κόκε, Φέλιξ και Γκριεζμάν, μήπως αποφευχθεί μία νέα… Μπαρτσελόνα!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεκίνησε επαναδιαπραγματεύσεις με τα μεγάλα της «αστέρια», αποδεικνύοντας πως εκτός από καπνός στα οικονομικά της, μάλλον υπάρχει και… φωτιά!

Η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα έχει συγκεντρώσει τα «φώτα» της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας πάνω της, για όλους τους λάθος λόγους. «Με χρέος ενός δις, πώς μπορεί να κάνει μεταγραφές;» είναι ένα πάγιο ερώτημα από την έλευση του 2022 κι έπειτα. Ειδικότερα φέτος το καλοκαίρι.

Τα σφιχτά όρια που έχει θέσει η La Liga, προφανώς, δεν αφήνουν περιθώρια. Οι ομάδες οφείλουν να συμμορφωθούν με αυτά και καθώς φαίνεται, οι Καταλανοί δεν είναι ο μόνος σύλλογος που δυσκολεύεται να τα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με όσα τονίζονται από τον ρεπόρτερ της Ατλέτικο Μαδρίτης για λογαριασμό του goal.com, Ρουμπέν Ουρία, οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονται σε διαδικασία αναπροσαρμογής των βαρύτερων συμβολαίων που έχουν στο ρόστερ τους και το πρόσημο των πρώτων συζητήσεων είναι θετικό. Κόκε, Ζοάο Φέλιξ και Αντουάν Γκριεζμάν βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα, την ώρα που οι πρώτες επιτυχείς επαναδιαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Τόσο ο Λεμάρ, όσο και ο Όμπλακ, φέρεται να έχουν συμφωνήσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για να μειωθούν οι αποδοχές τους. Μάλιστα, στην περίπτωση του πρώτου η μείωση θα φτάσει το 40%, δηλαδή από τα 7 εκατ. ευρώ στα τέσσερα.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στα συμβόλαια του τεχνικού τιμ, με τις μειώσεις να έχουν έστω και προσωρινό χαρακτήρα.



Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα γύρω από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς, πως θυμίζει τις κινήσεις της Μπαρτσελόνα μετά την περίοδο της πανδημίας, όταν τα αποτελέσματα αυτής, άρχισαν να γίνονται εμφανέστερα.

Το οξύμωρο της υπόθεσης, ωστόσο, έγκειται στην άκρως αντίθετη οικονομική πορεία του εκτελεστικού διευθυντή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μιγκέλ Άνχελ Γκιλ. Από την θέση Νο.192, στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ισπανίας, πλέον βρίσκεται στο Νο.67!

Παράλληλα, ομάδες όπως η Λέστερ και η Έβερτον, μία ομάδα που έμεινε εκτός Ευρώπης πέρυσι και μία που «πάλεψε» για την παραμονή της, έχουν ξοδέψει στο μεταγραφικό παζάρι την τελευταία δεκαετία περισσότερα από την προ δύο ετών πρωταθλήτρια Ισπανίας!

Αν αναλογιστεί κανείς πως την τελευταία πενταετία, το «ταμείο» εσόδων/εξόδων της Ατλέτικο Μαδρίτης ως προς τις μεταγραφές έχει μπει «μέσα» κατά περίπου 127 εκατ. ευρώ, ποσό μικρό για τέτοια ποδοσφαιρικά μεγέθη, αδυνατεί να αντιληφθεί το γιατί.

Είναι ερωτηματικά που αναζητούν απαντήσεις. Ίσως είναι νωρίς για να δοθούν. Αν κρίνει κανείς, όμως, από τη βιασύνη των «ροχιμπλάνκος» να προλάβουν τα χειρότερα και τις… εξελίξεις, μάλλον σύντομα θα αποσαφηνιστούν τα πάντα.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0