Sports Βusiness

Η Παρί Σεν Ζερμέν στο... μάτι της UEFA και πάλι, για παράβαση του Financial Fair Play!

Η Παρί Σεν Ζερμέν στο... μάτι της UEFA και πάλι, για παράβαση του Financial Fair Play!
Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ  ενημερώθηκαν από την UEFA πως κινδυνεύουν με πρόστιμο για παράβαση του FFP.
Σχετικά Άρθρα

Μπλεξίματα με την UEFA για παράβαση του Financial Fair Play έχουν Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ. Το ανώτατο διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ενημέρωσε τους δύο συλλόγους για τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει η Equipe, περισσότεροι από τριάντα σύλλογοι στη Γηραιά Ήπειρο, έχουν ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο των χρημάτων που μπορούσαν να ξοδέψουν, στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και σε μισθούς. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των άλλων συλλόγων, σε αντίθεση με αυτά των Παρί και Μαρσέιγ.

Και για τις δύο, το πρόστιμο κρίνεται ως εξαιρετικά πιθανό, ενώ σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν στους κανόνες του FFP και δεν βελτιώσουν τα οικονομικά τους εντός της επόμενης τριετίας, οι ποινές ίσως είναι ακόμα μεγαλύτερες, με τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι στο «τραπέζι». Σε περίπτωση τιμωρίας, ωστόσο, έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο CAS καταθέτοντας ένσταση.


Όπως τονίζεται, καταλυτικό ρόλο στο να ανοίξουν οι εν λόγω φάκελοι, έπαιξαν οι καταγγελίες της La Liga για υπέρβαση των μεταγραφικών ορίων από την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι. Στο επίκεντρο όλων, βέβαια, η ανανέωση της πρώτης με τον Κιλιάν Εμπαπέ έως το 2025, με απολαβές 50 εκατ. ευρώ ετησίως και 180 εκατ. σε μορφή μπόνους για την παραμονή του, που τον κατέστησαν ως τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που οι Παριζιάνοι κατηγορούνται για τέτοιου είδους λόγους και «ανοίγει» φάκελος εις βάρος τους. Η αρχή έγινε το 2014, όταν τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60 εκατ. ευρώ, από τα οποία πλήρωσαν τα 20, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, έν έτει 2018, το CAS κατέληξε πως η καταγγελία δεν έγινε εντός της ορισμένης προθεσμίας και αρνήθηκε να «ανοίξει» ξανά την υπόθεση.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0