Sports Βusiness

Νότιγχαμ Φόρεστ: Άγγιξε τα 150 εκατ. ευρώ σε αγορές και πλέον είναι 3η σε έξοδα σε όλη την Ευρώπη!

Νότιγχαμ Φόρεστ: Άγγιξε τα 150 εκατ. ευρώ σε αγορές και πλέον είναι 3η σε έξοδα σε όλη την Ευρώπη!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Με την απόκτηση του Μόργκαν Γκιμπς - Γουάιτ, τα νέα πρόσωπα στο έφτασαν τα 16, με συνολικό κόστος που αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις δύο σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη έχουν ξοδέψει περισσότερα, αλλά η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει βάλει στόχο να τους ξεπεράσει...

Οι μυημένοι στον κόσμο του Football Manager σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουν αναλάβει ομάδα από χαμηλότερες κατηγορίες, με σκοπό να την ανεβάσουν στην κορυφή. Κι όταν αυτό συμβεί, όντας «δεμένοι» με τους παίκτες που πανηγύρισαν την άνοδο θα δώσουν… υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα στο ρόστερ. Μια υπόσχεση που σύντομα ο καθένας ξεχωριστά θα αθετήσει, αγοράζοντας ασύστολα ποδοσφαιριστές…

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην πραγματικότητα με την περίπτωση της Νότιγχαμ Φόρεστ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην Premier League, πριν καν ολοκληρωθεί το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού, έχει αποκτήσει 16 νέους ποδοσφαιριστές. Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Μόργκαν Γκιμπς - Γουάιτ από την Γουλβς έναντι 29,5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια ακόμα φετινή προσθήκη, ο Ταΐβο Αβονίγι που ήρθε στην Αγγλία από την Ουνιόν Βερολίνου για 20,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Στιβ Κουκ σίγουρα θα τρίβει τα χέρια του, αφού βλέπει τις λύσεις που έχει σε κάθε θέση να πληθαίνουν και η ομάδα του να δυναμώνει με στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Έως την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η Νότιγχαμ έχει ξοδέψει κάτι λιγότερο από 170 εκατομμύρια ευρώ, όντας η δεύτερη στην σχετική λίστα… εξόδων της Premier League. Μονάχα η Τσέλσι έχει ξοδέψει περισσότερα από την Φόρεστ όσον αφορά το Νησί. Μάλιστα, καμία άλλη ομάδα δεν έχει πλησιάσει καν τον αριθμό των μεταγραφών των νεοφώτιστων, με τις Λιντς και Φούλαμ να ακολουθούν με οκτώ!

Στο παρελθόν, μόλις μια ομάδα της Premier League είχε πραγματοποιήσει περισσότερες κινήσεις σε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο από την φετινή Νότιγχαμ. Συγκεκριμένα, η Κρίσταλ Πάλας έφτασε τις 18 την σεζόν 2013/14, ξοδεύοντας όμως μόλις 22 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και η Γουότφορντ το 2015/16, είχε 16 νέα αποκτήματα που κόστισαν συνολικά 47,5 εκατομμύρια.

Αναλυτικά οι ομάδες της Premier League που έχουν ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ:

Ομάδα

Μεταγραφικές δαπάνες (εκατ. ευρώ)

Αποκτήματα

Τσέλσι

186.59

5

Νότιγχαμ Φόρεστ

148.06

16

Άρσεναλ

132.06

5

Γουέστ Χαμ

123.65

6

Μάντσεστερ Σίτι

121.75

4

Τότεναμ

119.90

7

Γουλβς

118.60

4

Λιντς Γιουνάιτεντ

105.64

7

Αν συγκρίνουμε τώρα την Νότιγχαμ Φόρεστ με τις ομάδες από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, πάλι δίπλα στην… κορυφή θα την δούμε! Συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα έχει ξοδέψει λιγότερα χρήματα στο παζάρι μονάχα από την Μπαρτσελόνα (153 εκατ.). Καμία ομάδα από την Serie A, την Bundesliga ή την Ligue 1 δεν βρίσκεται πάνω από την Φόρεστ, με τη Γιουβέντους να έχει δαπανήσει 102 εκατομμύρια και την Παρί Σεν Ζερμέν 107.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ συγκριτικά με τους συλλόγους που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης:

Πρωτάθλημα

Ομάδα

Μεταγραφικές δαπάνες (εκατ. ευρώ)

Αποκτήματα

Premier League

Τσέλσι

186.59

5

La Liga

Μπαρτσελόνα

153

5

Premier League Νότιγχαμ Φόρεστ 148.06 16

Bundesliga

Μπάγερν Μονάχου

137.50

5

Ligue 1

Παρί Σεν Ζερμέν

106.50

5

Serie A

Γιουβέντους

101.50

6

Φυσικά, μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου απομένουν περίπου δύο εβδομάδες και η Νότιγχαμ Φόρεστ εξετάζει μερικές περιπτώσεις ακόμα για να ενισχύσει το ρόστερ της. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο δηλαδή ότι οι αγορές του αγγλικού συλλόγου δεν έχουν τελειώσει προς το παρόν και αποτελεί ερώτημα που θα στααματήσει... 

forest.jpg

*Ποσά με βάση το transfermarkt.com 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0