Sports Βusiness

Μπάγερν Μονάχου: «Σφραγίζει» την ανανέωση συμφωνίας με την Telekom και τα… 200 εκατομμύρια!

Μπάγερν Μονάχου: «Σφραγίζει» την ανανέωση συμφωνίας με την Telekom και τα… 200 εκατομμύρια!

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επέκταση του συμβολαίου με τον βασικό της χορηγό.

Πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου με τη Deutsche Telekom βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου. Ο γερμανικός σύλλογος φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με την εταιρία τηλεπικοινωνιών, η οποία είναι ο βασικός του χορηγός τα τελευταία έτη, και το επόμενο βήμα είναι θέμα χρόνου να γίνει.

Σύμφωνα με τη γερμανική Sport Bild, το deal θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, η αξία του ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ (50 ανά έτος) και θα έχει ισχύ από την φετινή χρονιά μέχρι και το 2026. Μια τέτοια συμφωνία θα σηματοδοτούσε μια πρόωρη παράταση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία έχει ισχύ για έξι χρόνια (από το 2017 έως το 2023).

Η Deutsche Telekom κάνει την εμφάνισή της στο μπροστινό μέρος της μπλούζας της Μπάγερν το 2002, όταν αντικατέστησε την αυτοκινητοβιομηχανία Opel. Η αναφερόμενη αξία της συμφωνίας των 50 εκατομμυρίων ανά σεζόν θα ισοδυναμούσε ρεκόρ για το κλαμπ, ωστόσο την ίδια στιγμή είναι μικρότερη από τις ισοδύναμες συμφωνίες για τις βασικές εμφανίσεις που υπέγραψαν πρόσφατα ορισμένοι από τους… ευρωπαϊκούς αντιπάλους του.

Αυτές περιλαμβάνουν την Παρί Σεν Ζερμέν που πληρώνεται μεταξύ 60 και 70 εκατομμύρια ανά σεζόν στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας της με την Qatar Airways, τη Λίβερπουλ που ανανέωσε με την Standard Chartered και βάζει στα ταμεία της 59 εκατ. ετησίως και τη Μπαρτσελόνα που συμφώνησε με το Spotify και το ποσό ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια.

Η σταθερότητα της σχέσης της με την Telekom, ωστόσο, συνέβαλε στην ισχυρή οικονομική θέση του συλλόγου ενόψει των αντίξοων συνθηκών που προέκυψαν και προκύπτουν από την πανδημία του Covid-19. Ο πρόεδρός της, Μπάγερν Χέρμπερτ Χάινερ, είπε στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξε μηδενικό χρέος!

«Είμαστε ανεξάρτητοι, ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο, με τις δικές μας δυνάμεις. Δεν μας παρασύρει αυτή η τρέλα εκεί έξω», είπε. «Κοιτάξτε τι συμβαίνει σε κάποιους άλλους συλλόγους. Η Μπαρτσελόνα έχει χρέη άνω του 1,3 δισ. ευρώ. Η Γιουβέντους γνωστοποίησε επίσης πρόσφατα συγκλονιστικά οικονομικά στοιχεία».

Οι οικονομικές προοπτικές της Μπάγερν ενισχύθηκαν περαιτέρω τις τελευταίες εβδομάδες, με την ανανέωση της χορηγικής συμφωνίας της με την SAP (έως το 2025) και μια νέα συμφωνία με την εταιρεία λογισμικού Adobe.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0