Sports Βusiness

Παρίσι 2024: Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να φτάσει τελικά τα 8 δις ευρώ!

Παρίσι 2024: Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να φτάσει τελικά τα 8 δις ευρώ!

Αν και ο αρχικός προϋπολογισμός του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ανερχόταν στα 6,8 δισ. ευρώ το 2018, εντούτοις φαίνεται ότι αυτό θα αυξηθεί σημαντικά λόγω των σχεδίων ασφαλείας και του μεγαλύτερου κόστους κατασκευής, αγγίζοντας τα 8 δις ευρώ!

Ανατροπή σε ότι αφορά το κόστος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, καθώς αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, αγγίζοντας τα 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

a4b9978e-6511-40d2-b5b2-2762fd2904c5.webp

Ο αρχικός προϋπολογισμός της διοργάνωσης ήταν στα 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018, αλλά η γαλλική κυβέρνηση έκτοτε τον αύξησε στα 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ, για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των αγώνων αλλά και του μεγαλύτερου κόστους κατασκευής.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο ασφαλείας της κυβέρνησης προβλέπει έως και 11.000 αστυνομικούς στο έδαφος την ημέρα και έως και 25.000 πράκτορες ασφαλείας, για να μην υπάρξουν φαινόμενα χάους όπως αυτά στον τελικό του UEFA Champions League τον περασμένο Μάιο. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο αναμένεται η αύξηση των δαπανών στο συγκεκριμένο τομέα, με περισσότερες προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας.

Parispoliceofficer.jpg

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος, η οργανωτική επιτροπή  «Παρίσι 2024» φέρεται να στοχεύει στην αύξηση των πόρων από χορηγούς όπως η Orange και η BNP Paribas. Η συμμετοχή του πρώτου θα οδηγήσει την παγκόσμια εταιρεία τηλεπικοινωνιών να δώσει συνολικά 144 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Le Parisien.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι οι κρατικές και δημόσιες αρχές θα συνεισφέρουν περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ στο συνολικό κόστος. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση των προγραμματισμένων τιμών των εισιτηρίων των αγώνων.

Τον Νοέμβριο του 2020, οι διοργανωτές του «Παρίσι 2024» κυκλοφόρησαν ένα νέο masterplan του χώρου για την εκδήλωση, ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για μείωση του κόστους κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι διοργανωτές έλαβαν περαιτέρω μέτρα για τη μείωση του κόστους στον απόηχο της πανδημίας του Covid-19.

Αυτό έγινε αφού ο πρόεδρος του «Παρίσι 2024», Τόνυ Εστανγκέτ, αποκάλυψε έναν μήνα νωρίτερα ότι η οργανωτική επιτροπή προσπαθούσε να προσαρμόσει το σχέδιό της για τους Αγώνες ως απάντηση στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, προσδιορίζοντας τις μεταφορές, τη στέγαση και τους ανθρώπινους πόρους ως τομείς που θα μπορούσαν να περιοριστούν για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0