Sports Βusiness

Η Formula 1 πανηγυρίζει: Κατακόρυφη αύξηση 731 εκατομμυρίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους!

Η Formula 1 πανηγυρίζει: Κατακόρυφη αύξηση 731 εκατομμυρίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους!

Η Formula 1 κατέγραψε έσοδα 731,6 εκατομμύρια ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η επιστροφή του πλήθους και η άνοδος των χορηγιών είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η σειρά μηχανοκίνητου αθλητισμού είδε τα κύρια έσοδά της - που περιλαμβάνουν αυτά από τους αγώνες αγώνων, τα δικαιώματα των μέσων και τις χορηγίες - να αυξάνονται από 455 σε 616 εκατομμύρια ευρώ από έτος σε έτος. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην επιστροφή των θεατών και τις προωθητικές εκδηλώσεις, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός από την υπηρεσία streaming της Formula 1 και εκείνα από νέες συμφωνίες χορηγίας.

Για παράδειγμα στις αρχές του τρέχοντος έτους ανακοινώθηκαν χορηγίες με την MSC Cruises, την Tata Communications, την Lenovo και την Salesforce.

Τα αποτελέσματα έρχονται με την εξήγηση ότι ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και του 2021 περιελάμβαναν και τα δύο επτά αγώνες, υπάρχει μια ελαφρώς υψηλότερη αναλογία εσόδων από δικαιώματα βάσει της εποχής που αναγνωρίζονται στα στοιχεία του τρέχοντος έτους.

Τα άλλα έσοδα, που αποτελούνται κυρίως από τη μεταφορά ομαδικού εξοπλισμού σε αγώνες, αυξήθηκαν από 36 εκατομμύρια (το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους) σε 113,9 εκατομμύρια ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο φέτος!

Επίσης οι πληρωμές των ομάδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου ανέβηκαν από 302,5 σε 361,4 εκατομμύρια, τα έξοδα πώλησης, τα γενικά και διοικητικά έξοδα από 36,3 σε 55 και τα άλλα λοιπά από 88,4 σε 163 εκατομμύρια ευρώ. Η Formula 1 είπε ότι οι αυξήσεις οφείλονταν στη διοργάνωση περισσότερων προσωπικών εκδηλώσεων και στο υψηλότερο κόστος μεταφοράς.

Ο πρόεδρος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι ,δήλωσε σχετικά: «Η σεζόν του 2022 συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ, καθώς έχουμε δει συναρπαστική δράση και απρόβλεπτα αποτελέσματα στην πίστα. Προσελκύουμε θαυμαστές προσωπικά και σε όλες τις πλατφόρμες μας. 

Επίσης σημειώνουμε σημαντική πρόοδο συνεργαζόμενοι με όλους τους μετόχους μας, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων μας, των υποστηρικτών αγώνων, της FIA και των επιχειρηματικών εταίρων, για τον στόχο μας να πετύχουμε καθαρό μηδενικό άνθρακα έως το 2030».

Αυτή τη στιγμή η διοργάνωση βρίσκεται σε διάλειμμα, με τον επόμενο αγώνα να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Spa-Francorchamps στο Βέλγιο από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0