Sports Βusiness

NFL: Μέτοχος του ιστορικού franchise «Μπρόνκος», ο Λιούις Χάμιλτον!

NFL: Μέτοχος του ιστορικού franchise «Μπρόνκος», ο Λιούις Χάμιλτον!
Με ανακοίνωση του ίδιου του franchise, ο Λιούις Χάμιλτον γίνεται και επίσημα μέτοχος των Ντένβερ Μπρόνκος, μίας εκ των πιο επιτυχημένων ομάδων στην ιστορία του NFL.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, Σερ Λιούις Χάμιλτον στην ομάδα ιδιοκτησίας μας. Είναι ένας πρωταθλητής ανταγωνιστής που ξέρει τι χρειάζεται για να ηγηθεί μιας νικητήριας ομάδας». Με αυτή τους την ανακοίνωση οι Μπρόνκος καλωσόρισαν τον 37χρονο θρύλο των μηχανοκίνητων αθλημάτων, στην οικογένεια τους.

Τα όσα αναφέρονται συνοψίζουν λίγο, πολύ τα κίνητρα πίσω από τον επικείμενο γάμο, ανάμεσα στον γίγαντα του αμερικάνικου φούτμπολ και του αντίστοιχοι θρυλικού Βρετανού πιλότου. Εστιάζοντας όμως στο background της ιστορίας, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 Αυγούστου η ομάδα του Ντένβερ αλλάζει ιδιοκτησία και περνάει στα χέρια της «Walton - Penner group».

Οι νέοι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η προσέλκυση λαοφιλών διασημοτήτων θα βοηθήσει στην γιγάντωση του franchise και έτσι κατόρθωσαν να πείσουντ τον Χάμιλτον να ασχοληθεί, ενεργό με την αγορά μετοχικού κεφαλαίου. Ήταν άλλωστε γνωστή η επιθυμία του πιλότου της Mercedes για εμπλοκή σε κάποιον αθλητικό οργανισμό, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχε φημολογηθεί η πιθανή ενασχόληση του με την Τσέλσι.

Δεν έκρυψε μάλιστα τον ενθουσιασμό του πίσω από το νέο επιχειρηματικό του άνοιγμα, αναρτώντας στο twitter το δικό του μήνυμα: «Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος μιας απίστευτης ομάδας ιδιοκτητών και γίνομαι μέλος της ιστορίας των Μπρόνκος! Με τιμά η συνεργασία με μία ομάδαπαγκόσμιας κλάσης και να υπηρετώ σε μία ιδιοκτησία - παράδειγμα προς μίμηση για την πολυμετοχικότητα σε όλα τα αθλήματα. Ο Ρόσκου (σ.σ. σκύλος του) ήδη πιστεύει ότι είναι μέλος της ομάδας».

Αναφορικά με την ιστορία, πρόκειται για franchise λειτουργείας 63 ετών, το οποίο έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα. Τελευταίος τίτλος ήρθε το 2015, ενώ έχει συμμετάσχει 22 φορές στα play offs και αγωνίζεται σε στάδιο χωρητικότητας 76 χιλ. φιλάθλων! Κατά τα φαινόμενα... έξυπνη επιλογή από τον Λιούις Χάμιλτον!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0