Sports Βusiness

Χοφενχάιμ: Τέταρτη ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ο Ράουμ των 26 εκατομμυρίων!

Χοφενχάιμ: Τέταρτη ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ο Ράουμ των 26 εκατομμυρίων!

Από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο του 2015 στον Νταβίντ Ράουμ του 2022, η Χοφενχάιμ έχει αρχίσει να πουλάει ακριβά τα μεγάλα αστέρια της και να γεμίζει με χρήμα τα ταμεία!

Η Λειψία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την απόκτηση του Νταβίντ Ράουμ έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ από την Χοφενχάιμ. Μπορεί το ποσό να μην είναι τεράστιο, με βάση τα οικονομικά δεδομένα του «σήμερα» στο ποδόσφαιρο, ωστόσο είναι αρκετό για να τοποθετήσει τον Ράουμ τέταρτο στην λίστα με τις πιο ακριβές πωλήσεις του γερμανικού συλλόγου.

Γενικά, η Χοφενχάιμ δεν είναι μια ομάδα που φημίζεται για τις ακριβές πωλήσεις της. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2010 ο ποδοσφαιριστής που είχε φέρει τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία της, ήταν ο Κάρλος Εντουάρντο, ο οποίος αποχώρησε έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ για την Ρουμπίν Καζάν. Έκτοτε, η «Χόφε» έχει κατορθώσει να αποκομίσει μεγαλύτερα ποσά σε πέντε περιπτώσεις παικτών, με τον Ράουμ να αποτελεί τον πιο πρόσφατο.

Φυσικά, πρόκειται για μια ομάδα που μέχρι το 2007 ήταν στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας, ενώ πρώτη φορά στην Bundesliga ανέβηκε το 2008 και από τότε δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο μάλιστα, κατόρθωσε να φτάσει ως την 3η θέση της κατηγορίας το 2018 και αναπόφευκτα να μπει στο μάτι των «μεγάλων» και της Premier League.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2019 ήρθαν… μαζεμένες πωλήσεις που γέμισαν τα ταμεία του συλλόγου. Ο αριστερός μπακ, Νίκο Σούλτς, αποχώρησε για τη Ντόρτμουντ έναντι 25,5 εκατομμυρίων. Ο κεντρικός χαφ, Κερέμ Ντεμιρμπάι, για 32 εκατομμύρια μετακινήθηκε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ ο επιθετικός, Ζοέλιντον, πήγε στη Νιούκαστλ έναντι 44 εκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος είναι μέχρι σήμερα η ακριβότερη πώληση του συλλόγου του Σινσχάιμ.

Πίσω μονάχα από τον Ζοέλιντον, βρίσκεται ένας ακόμη Βραζιλιάνος που μετεγράφηκε σε σύλλογο της Premier League. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος το 2015 πήγε στην Λίβερπουλ για 41 εκατομμύρια. Πλέον στην συκγκεκριμένη λίστα μπήκε και ο Ράουμ, ο οποίος εκτόπισε εκτός αυτής τον Νίκλας Ζίλε, ο οποίος είχε πουληθεί στην Μπάγερν Μονάχου το 2017 για ένα ποσό ελάχιστα πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ!

Αναλυτικά οι πέντε ακριβότερες πωλήσεις της Χοφενχάιμ:

Ζοέλιντον 44 εκατ. ευρώ, Νιούκαστλ

Ρομπέρτο Φιρμίνο 41 εκατ. ευρώ, Λίβερπουλ

Κερέμ Ντεμιρμπάι 32 εκατ. ευρώ, Μπάγερ Λεβερκούζεν

Νταβίντ Ράουμ 26 εκατ. ευρώ, Λειψία

Νίκο Σούλτς 25,5 εκατ. ευρώ, Ντόρτμουντ

(ποσά Transfermarkt)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0