Sports Βusiness

Τσαρλς Μπάρκλεϊ: Ο Hall of Famer σχολιαστής του ESPN το γυρνάει στο γκολφ με φόντο τα αραβικά πετροδολάρια! (video)

Τσαρλς Μπάρκλεϊ: Ο Hall of Famer σχολιαστής του ESPN το γυρνάει στο γκολφ με φόντο τα αραβικά πετροδολάρια! (video)
Άλλοτε All Star του NBA, βραβευμένος από το Hall of Fame, ενώ τα τελευταία χρόνια βγάζει το «ψωμί» του ως τηλε - σχολιαστής του ESPN. Πλέον και αθλητής του γκολφ ο 59χρονος Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος κάνει το χόμπι του επάγγελμα και αναμένεται να λάβει δεκάδες εκατομμύρια από... την Σαουδική Αραβία!

Αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του πλανήτη, τόσο για τα αγωνιστικά του κατορθώματα, όσο και για την μετέπειτα παρουσία του στην αμερικανική τηλεόραση. Πλάι στον Σακίλ ΟΝίλ συντροφεύει το κοινό, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του NBA.

Μερικά από τα κατορθώματα του ως αθλητής, το βραβείο του MVP (σ.σ. σεζόν 1992/1993) και τα τρία χρυσά μετάλλια με την Dream Team των ΗΠΑ. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ αποφάσισε λοιπόν να αφήσει για λίγο στην άκρη τη «σπυριάρα» μπάλα και να ασχοληθεί με το γκολφ, το οποίο αποτελεί χόμπι και κατά τα φαινόμενα νέα πηγή εσόδων του.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Public Ivestement Fund (σ.σ. εταιρία συμφερόντων Σαουδάραβων), για να αποτελέσει το νεότερο πρόσωπο του τουρνουά LIV Golf. Πρόκειται για διοργάνωση που κάνει τουρ σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο με συμμετοχή από κορυφαία ονόματα του χώρου.

Το deal θα έχει τριετή ισχύ, με τις οικονομικές απολαβές του παλαίμαχου πάουερ φόργουορντ να φτάνουν συνολικά τα 30 εκ. ευρώ! Φαίνεται πως το όνομα του πουλάει ακόμα και μάλιστα πολύ ακριβά, ενώ τα βίντεο που τον έδειχναν να εξασκείται με το μπαστούνι μαρτυρούν εν τέλει πως δεν επρόκειτο για απλή ψυχαγωγία. Σε καλή μεριά Τσαρλς!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0