Sports Βusiness

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το task του Τεν Χαγκ να μην χαθούν ξανά 200 εκατ. ευρώ από νέους... Πόγκμπα!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το task του Τεν Χαγκ να μην χαθούν ξανά 200 εκατ. ευρώ από νέους... Πόγκμπα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε σε ένα καλοκαίρι επενδύσεις των 200 εκατ. ευρώ να γίνονται «καπνός». Ο Έρικ Τεν Χαγκ καλείται να δώσει λύση -και- σε αυτήν την ανοικτή πληγή.

Άλλο ένα καλοκαίρι βρίσκει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μεταβατικό στάδιο. Η έλευση του Τεν Χαγκ δίνει άλλη «αύρα» ή τουλάχιστον επιτρέπει στον σύλλογο να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, αλλά οι παθογένειες του παρελθόντος δεν απουσιάζουν.

Την ίδια ώρα που ο Πολ Πογκμπά φτάνει στο Τορίνο για να δώσει κι επίσημα έναρξη στη δεύτερη θητεία του στη Γιουβέντους, οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν τις οικονομικές πληγές του από τη μεταξύ τους σχέση.

Έχουν περάσει μόλις έξι χρόνια από όταν τον απέκτησαν έναντι 105 εκατ. ευρώ. Τον ξανά-απέκτησαν για την ακρίβεια μιας και πρόκειται για ένα προϊόν των ακαδημιών τους, που το άφησαν να φύγει χωρίς αντίτιμο. Ακριβώς ό,τι έπραξαν και φέτος το καλοκαίρι, μην μπορώντας να εκμεταλλετούν στο ελάχιστο οικονομικά την επένδυσή τους. Δεν ήταν, ωστόσο, η μόνη περίπτωση.

Δίνοντας συνέχεια στην αρνητική παράδοση που πάει να χτίσει, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε στον «πάγο» τις τελευταίες σεζόν τους Μάτα και Μάτιτς, να κινούνται μεταξύ πάγκου και εξέδρας, έως ότου αποχωρήσουν ως ελεύθεροι φέτος το καλοκαίρι σε προχωρημένη ηλικία. Έκαστος, ωστόσο, κόστισε 44,7 εκατ. ευρώ!

Ακριβώς ό,τι συνέβη στην περίπτωση των Ρόχο (20 εκατ. ευρώ) και Σάντσες (34 εκατ. ευρώ) το 2020 και του Ερέρα έναν χρόνο νωρίτερα.
Marcos Rojo reveals four-word reaction to Alexis Sanchez signing for  Manchester United from Arsenal | The Independent | The Independent

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδεικνύει καλοκαίρι παρά καλοκαίρι -στην καλύτερη των περιπτώσεων- πως αδυνατεί να πάρει το μέγιστο από αρκετές ακριβές μεταγραφές της, τόσο εντός, όσο κι εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Βέβαια, οι δύο τομείς είναι αλληλένδετοι.

Η αδυναμία των «κόκκινων διαβόλων» να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αγωνιστικά τα περιουσιακά τους στοιχεία, οδηγεί ουσιαστικά στην υποβάθμιση των μετοχών τους και στην αποχώρησή τους εν τέλει, με το πρόσημο να είναι αρνητικό.

Στα -ήδη αρκετά- tasks του Έρικ Τεν Χαγκ, προστίθεται κι αυτό, ώστε σε τρία χρόνια από τώρα, όταν και ολοκληρώνεται το υπάρχον του συμβόλαιο, να μπορεί να πει με περηφάνια πως οι ΣάντσοΦρεντ και Τέγιες, για παράδειγμα, αξιοποιήθηκαν αγωνιστικά και οικονομικά.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0