Sports Βusiness

Όταν η γενναιοδωρία των αθλητών βγαίνει στην... επιφάνεια: 4+1 περιπτώσεις αστέρων που άφησαν μεγάλα φιλοδωρήματα

Όταν η γενναιοδωρία των αθλητών βγαίνει στην... επιφάνεια: 4+1 περιπτώσεις αστέρων που άφησαν μεγάλα φιλοδωρήματα

Το σκηνικό με το φιλοδώρημα ύψους 500 δολαρίων του Τζα Μόραντ στη σερβιτόρα του εστιατορίου στο οποίο βρέθηκε ο δημοφιλής star του NBA έχει γίνει viral σε όλο τον κόσμο. Η όμορφη κίνηση του, μας θύμισε την γενναιοδωρία που διακρίνει και άλλους αθλητές, όπως ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας.

Κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα και μάλιστα βγάζουν εκατομμύρια… Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και γενναιόδωροι, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς. Ο Τζα Μόραντ με την πολύ όμορφη κίνησή του, να αφήσει φιλοδώρημα σε μία σερβιτόρα, στο εστιατόριο που ήταν με την παρέα του, μας θύμισε και άλλες περιπτώσεις διάσημων αθλητών που δεν δίστασαν να αφήσουν μεγάλα ποσά σε υπαλλήλους που τους εξυπηρέτησαν ή να δείξουν έμπρακτα την γενναιοδωρία τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Σακίλ Ο’Νιλ

Ο Hall of Famer του NBA έχει δείξει πολλές φορές πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι αλλά και πόσο γενναιόδωρος. Μερικούς μήνες πριν, ο Σακίλ Ο’ Νιλ είχε γίνει γνωστό ότι αγόρασε σε μία οικογένεια με εννέα παιδιά ένα mini van 15 θέσεων για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησής τους.

Μάλιστα η οικογένεια, με ανάρτησή της στο Instagram, ευχαρίστησε τον Σακίλ, ο οποίος αφού τους πήγε όλους για φαγητό, άφησε μεγάλο φιλοδώρημα 1.000 δολαρίων στους σερβιτόρους και στη συνέχεια έκανε την έκπληξη στην οικογένεια με την αγορά του αυτοκινήτου!

Κριστιάνο Ρονάλντο

Είναι καλοκαίρι του 2018 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει προκαλέσει σεισμό  με την απόφασή του να πάει στο ιταλικό πρωτάθλημα και να αγωνιστεί με την φανέλα της Γιουβέντους. Το deal μάλιστα έγινε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Costa Navarino όπου έκανε τις διακοπές του ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Αφότου έγινε γνωστό, ο Ρονάλντο πριν φύγει από το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort άφησε φιλοδώρημα στους υπαλλήλους ύψους 20 χιλιάδων ευρώ!

Τσαρλς Μπάρκλεϊ

Ο θρύλος του NBA, Τσάρλς Μπάρκλεϊ, είναι γνωστό ότι αφήνει πολλές φορές φιλοδωρήματα και μάλιστα μερικά από αυτά πολύ μεγάλα. Όπως είχε κάνει γνωστό ο ίδιος σε μία συνέντευξή του, κάποια στιγμή κέρδισε στο black jack 700.000 δολάρια και από αυτά αποφάσισε να δώσει στον dealer περίπου 25.000! Όπως είπε και ο ίδιος δεν σκέφτηκε καν το μεγάλο ποσό που έδωσε γιατί απλούστατα είχε βγάλει πολλά παραπάνω.

5243e384-charles-barkley.jpg

Ντέιβιντ Μπέκαμ

O Ντέιβιντ Μπέκαμ σε αντίθεση με τη σύζυγό του, Βικτόρια, η οποία έχει τη φήμη ότι δεν είναι και η πιο γενναιόδωρη celebrity, εκείνος είναι ακριβώς το αντίθετο. Πολλές φορές έχει γίνει γνωστό ότι έχει αφήσει φιλοδωρήματα σε επισκέψεις του σε μαγαζιά. Την περίοδο που έπαιζε για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι στο MLS, ένα βράδυ εκείνος και η παρέα του βγήκαν για φαγητό και ποτό. Ο Μπέκαμ παρότι δεν ήπιε αλκοόλ, ούτε έφαγε πολύ, στο λογαριασμό στο τέλος έδωσε 1.000 δολάρια φιλοδώρημα στην σερβιτόρα!

αρχείο_λήψης_17.jpg

Φιλ Μίκελσον

Άλλος ένας σπουδαίος αθλητής και θρύλος του γκολ, ο Φιλ Μίκελσον είναι γνωστός για την γενναιοδωρία του. Στο US Open του 2006, παρότι έχασε για μία βολή, ο Φιλ έδειξε πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι. Αντί να στενοχωρηθεί για την ήττα του, ο Μίκελσον πήγε σε καθένα από τα μέλη του προσωπικού της λέσχης γκολφ που τον είχαν βοηθήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του και τους έδωσε φιλοδώρημα μεταξύ 1.000 και 1.500 δολαρίων. Έφυγε από το κλαμπ, έχοντας ξοδέψει πάνω από 10.000 δολάρια σε φιλοδωρήματα!

https___fansided.com_files_2014_06_phil-mickelson-golf-u.s.-open-first-round.jpg



Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0