Sports Βusiness

Από τον Μαχλά στον... Περέα και τον Κουλούρη: Οι «χρυσές» πωλήσεις των «μικρών» της Super League

Από τον Μαχλά στον... Περέα και τον Κουλούρη: Οι «χρυσές» πωλήσεις των «μικρών» της Super League

Η μεταγραφή του Περέα στη Στουτγκάρδη έγινε η ακριβότερη πώληση παίκτη στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα, ξεπερνώνας εκείνη του Ντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ και το BN Sports θυμίζει άλλα εξαιρετικά deals που έκαναν οι «μικροί» της Super League.

Ο Χουάν Χοσέ Περέα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Bundesliga και την ομάδα της Στουτγκάρδης, σε μία ιστορική πώληση για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πρόκειται για την πιο ακριβή στην ιστορία του συλλόγου. Η μετακίνηση του Κολομβιανού επιθετικού θα κοστίσει στην γερμανική ομάδα 2.4 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας την πώληση του Ντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ. 


Και όλα αυτά, μία μέρα μετά την επίσης ιστορική πώληση για την ομάδα του Ατρομήτου που παραχώρησε τον Ευθύμη Κουλούρη στην αυστριακή ΛΑΣΚ Λίντσερ έναντι 1 εκατ. ευρώ.

Για ακόμη μία φορά, ομάδες εκτός των «Big-5» του ελληνικού πρωταθλήματος, καταφέρνουν να πουλήσουν σε ομάδες του εξωτερικού και μάλιστα με σημαντικά ποσά. Το BN Sports θυμίζει και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πουλήθηκαν από τους «μικρούς» της Super League σε συλλόγους του εξωτερικού, σε παρόμοια εξαιρετικά deals.

Απόστολος Γιάννου (2.500.000€ - Γκουανγκζού)

Η συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να μην αρχίσει με κάποιον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, μιας και οι Αρκάδες έχουν εξελιχθεί σε πετυχημένο selling club στη χώρα μας. Τον Φεβρουάριο του 2016, η κινέζικη Γκουανγκζού κατέθεσε πρόταση ύψους 2.5 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Τρίπολης προκειμένου να κάνει δικό της τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν on fire, έχοντας 14 γκολ σε 30 συμμετοχές. Φυσικά η πρόταση έγινε αποδεκτή, ενώ ο Έλληνας φορ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, με τις απολαβές του να υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ!

giannou.jpg

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (2.100.000€ - Άρσεναλ)

Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος έζησε το όνειρο της μεταγραφής στην Premier League και μάλιστα σε έναν σύλλογο σαν την Άρσεναλ! Ύστερα από εκτεταμένο σκάουτινγκ, οι «κανονιέρηδες» τον Ιανουάριο του 2020 έκαναν πρόταση στον ΠΑΣ Γιάννινα ύψους 2.1 εκατ. ευρώ, η οποία προκάλεσε αίσθηση στην Ελλάδα και φυσικά έγινε αποδεκτή.

mavropanos_1.jpg

Χερόνιμο Μπαράλες (1.500.000€ - Σίβασπορ)

Ο Αργεντινός φορ το καλοκαίρι του 2015 έπειτα από μια μαγική σεζόν στη Super League με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ, ήταν φυσικό να απασχολήσει αρκετές ομάδες. Έπειτα από ένα πραγματικό σίριαλ για το μέλλον του, ο Χερόνιμο Μπαράλες πήρε μεταγραφή στην τουρκική Σίβασπορ, η οποία δαπάνησε 1.5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο Μπαράλες περιπλανήθηκε για μερικά χρόνια και εν τέλει ξαναγύρισε το 2019 στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε.

barrales_2.jpg

Πάμπλο Ντε Μπλάσις (1.200.000€ - Μάιντς)

Άλλος ένας παίκτης, τον οποίο έφερε στα μέρη μας η ομάδα της Αρκαδίας και φυσικά βγήκε κερδισμένη. Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις, κατέφθασε στον Αστέρα Τρίπολης το 2012 και έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν, στις οποίες έδειξε τα διαπιστευτήριά του, έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην Bundesliga. Αφού βοήθησε τον Αστέρα να βρεθεί στους ομίλους του Europa League, έφτασε η πρόταση από την Μάιντς ύψους 1.2 εκατ. ευρώ και ο χαρισματικός Αργεντινός αποχαιρέτησε την Ελλάδα. Συνολικά αγωνίστηκε με τον Αστέρα Τρίπολης σε 71 αγώνες, έχοντας παράλληλα και 14 γκολ στο ενεργητικό του.

de_blasis.jpg

Γιώργος Τζαβέλλας (1.200.000€ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Τον Ιούνιο του 2010, η ομάδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα από τον Πανιώνιο. Ο Έλληνας άσος εκείνη την περίοδο ήταν ο καλύτερος αριστερός αμυντικός στο πρωτάθλημα και η γερμανική ομάδα κατάφερε να τον κάνει κάτοικο Φρανκφούρτης, δίνοντας στον Πανιώνιο το ποσό του 1.2 εκατ. ευρώ.

tzavellas.jpg

Τάσος Δουβίκας (1.200.000€ - Ουτρέχτη)

Πραγματοποιώντας μία, αν μη τι άλλο, εξαιρετική σεζόν πέρυσι με την φανέλα του Βόλου, ο 22χρονος Τάσος Δουβίκας έκανε το επόμενο βήμα, με την μεταγραφή του στο εξωτερικό. Η ολλανδική Ουτρέχτη ήταν αυτή που κατάφερε να κάνει δικό της τον νεαρό Έλληνα επιθετικό, δαπανώντας 1.2 εκατ. ευρώ από τα οποία ένα ποσοστό δόθηκε και στην προηγούμενη ομάδα του παίκτη, τον Αστέρα Τρίπολης.

douvikas.jpg

Ευθύμης Κουλούρης (1.000.000€ - ΛΑΣΚ Λίντσερ)

Η τελευταία προσθήκη της λίστας. Ο Ευθύμης Κουλούρης ύστερα από την περσινή εξαιρετική σεζόν που έκανε με την φανέλα του Ατρομήτου, στην οποία βγήκε πρώτος Έλληνας σκόρερ του πρωταθλήματος με 14 γκολ σε 33 εμφανίσεις, αποφάσισε να φύγει και αυτός στο εξωτερικό. Η αυστριακή ΛΑΣΚ Λίντσερ έδωσε 1 εκατ. ευρώ στους Περιστεριώτες και κάπως έτσι η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του συλλόγου είναι γεγονός!

koulouris_2.jpg

Νίκος Μαχλάς (900.000€ - Φίτεσε)

Ο Κρητικός «κανονιέρης», Νίκος Μαχλάς, το καλοκαίρι του 1996 αποφασίζει να αφήσει τον ΟΦΗ και να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Οι σκάουτερ της ολλανδικής Φίτεσε είχαν διακρίνει την εκτελεστική του δεινότητα και ύστερα από την πρόταση ύψους 900.000 ευρώ στον ΟΦΗ, τον πήραν στο Άρνεμ. Η συνέχεια γνωστή… Γκολ, πολλά γκολ, ένα χρυσό παπούτσι, το μοναδικό για Έλληνα ποδοσφαιριστή και μία πραγματικά μεγάλη καριέρα για τον χαρισματικό επιθετικό.

mahlas.jpg

Κώστας Φορτούνης (800.000€ - Κάιζερσλάουτερν)

Ο Κώστας Φορτούνης από μικρή ηλικία έδειχνε ότι έχει όλα τα προσόντα για να παίξει στο εξωτερικό. Αυτό είδε και η γερμανική Κάιζερσλάουτερν τον Ιούνιο του 2011 και κατέθεσε πρόταση αγοράς του Έλληνα μεσοεπιθετικού, η οποία έφτανε τις 800.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο με αποδοχές 200.000 ευρώ. Ο Φορτούνης είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων και τελικώς τον κέρδισε το project των Γερμανών.

fortounis_1.jpg

Γιώργος Κυριακόπουλος (700.000€ - Σασουόλο)

Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός, Γιώργος Κυριακόπουλος, είχε παραχωρηθεί αρχικά δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης στην ιταλική Σασουόλο και με τις πολύ καλές του εμφανίσεις στη Serie A έπεισε του ιθύνοντες της ομάδας να τον αγοράσουν από τους Αρκάδες. Πάνω από 700.000 ευρώ καρπώθηκε η ομάδα της Τρίπολης, σε ένα ακόμα εξαιρετικό deal.

kyriakopoulos_1.jpg

Μάριος Οικονόμου (500.000€ - Κάλιαρι)

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έγινε κάτοικος εξωτερικού από μικρή ηλικία, σε μία ακόμα πολύ καλή συμφωνία για επαρχιακή ομάδα. Τον Ιούνιο του 2013, ο τότε 21χρονος Μάριος Οικονόμου έχοντας προσελκύσει με τις εμφανίσεις του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, κυρίως από την Ιταλία, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κάλιαρι. Ο ιταλικός σύλλογος έδωσε 500.000 ευρώ στους Γιαννιώτες αλλά και ένα ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη.

oikonomou_1.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0