Sports Βusiness

Από τον Λουκάκου στον Ιμπραΐμοβιτς: Οι ποδοσφαιριστές με τα υψηλότερα συνολικά ποσά μεταγραφών (video)

Από τον Λουκάκου στον Ιμπραΐμοβιτς: Οι ποδοσφαιριστές με τα υψηλότερα συνολικά ποσά μεταγραφών (video)

Η εξασφάλιση μιας ακριβής μεταγραφής είναι εγχείρημα δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολλές μαζί. Το BN Sports παρουσιάζει τους 10 ποδοσφαιριστές που έχουν κοστίσει αθροιστικά τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές.

Είναι αλήθεια πως τα ποσά μεταγραφών στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν «εκτοξευτεί» τα τελευταία χρόνια, πυροδοτώντας πληθώρα συζητήσεων σχετικά με το θέμα. Παίκτες αλλάζουν ομάδες για εννιαψήφια ποσά με χαρακτηριστική ευκολία, με το χρήμα στην αγορά του αθλήματος να… ρέει άφθονο.

Κάποιοι δικαιολογούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ξοδεύτηκε για την απόκτησή τους, ενώ κάποιοι άλλοι απογοητεύουν. Το BN Sports παρουσιάζει τους 10 ποδοσφαιριστές με τις πιο… ακριβές καριέρες, βάσει των ποσών που έχουν ξοδευτεί σε μεταγραφές τους.

1. Ρομέλου Λουκάκου (333 εκατομμύρια ευρώ)

Ο Βέλγος επιθετικός έχει ουκ ολίγες πολυδάπανες μεταγραφές στο βιογραφικό του, αποτέλεσμα της εκτελεστικής του δεινότητας αλλά και της… απροθυμίας του να δεσμευτεί. Μόνο η επιστροφή του στην Τσέλσι από την Ίντερ, το καλοκαίρι του 2021, κόστισε 113 εκατομμύρια ευρώ!

Συνολικά οι μεταγραφές του στην Τσέλσι (128 εκατομμύρια ευρώ) και αυτές στην Έβερτον (35 εκατ. ευρώ), την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (84 εκατ. ευρώ) και την Ίντερ (74 εκατ. ευρώ) τον τοποθετούν στην κορυφή της σχετικής λίστας.

2. Νεϊμάρ (310 εκατομμύρια ευρώ)

Μπορεί ο Βραζιλιάνος αστέρας να έχει πραγματοποιήσει μόλις δύο μεταγραφές στην καριέρα του, έχει καταφέρει όμως να κοστίσει συνολικά 310 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 222 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2017 για τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα, είναι ο πιο… επιδραστικός παράγοντας στην διαμόρφωση του ποσού αυτού. Αν προσθέσουμε και τα 88 εκατομμύρια που ξόδεψαν οι «μπλαουγκράνα» για να τον φέρουν στην Βαρκελώνη από την Σάντος το 2013, ο Νεϊμάρ κατακτά… επάξια την δεύτερη θέση.

3. Κριστιάνο Ρονάλντο (245 εκατομμύρια ευρώ)

Μάλλον δεν υπάρχει λίστα με οποιοδήποτε ρεκόρ χωρίς το όνομα του Πορτογάλου superstar. Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους συνέβαλαν περισσότερο, ξοδεύοντας 94 και 117 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον φέρνει στο Old Trafford δύο φορές, αλλά με χαρακτηριστικά λιγότερα χρήματα. 19 εκατομμύρια ευρώ κόστισε η μεταγραφή του από την Σπόρτινγκ το καλοκαίρι του 2003, ενώ άλλα 15 έβγαλαν από τα ταμεία τους οι «κόκκινοι διάβολοι» για να τον αποκτήσουν από τους «μπιανκονέρι» το καλοκαίρι του 2021.

4. Αλβάρο Μοράτα (189 εκατομμύρια ευρώ)

Μπορεί το όνομα του Ισπανού επιθετικού να προκαλεί έκπληξη, έχει πείσει όμως πολλές μεγάλες ομάδες να ξοδέψουν αρκετά χρήματα για την μεταγραφή του. Η αρχή έγινε το 2014, όταν η Γιουβέντους πλήρωσε την Ρεάλ Μαδρίτης 20 εκατομμύρια ευρώ, πριν κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο δύο χρόνια αργότερα για 30 εκατομμύρια ευρώ. Ακολούθησαν Τσέλσι (66 εκατ. ευρώ), Ατλέτικο Μαδρίτης (18 εκατ. για δανεισμό και ακόμα 35 για αγορά), αλλά και «μπιανκονέρι» ξανά (20 εκατ. για δανεισμό). Όλα μαζί τον τοποθετούν στην τέταρτη θέση!

5. Αντουάν Γκριεζμάν (184 εκατομμύρια ευρώ)

Ακόμα μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που, χωρίς πολλές μετακινήσεις, έχει σημειώσει μερικές ακριβές μεταγραφές. Πρώτη η Ατλέτικο Μαδρίτης εκτίμησε το τεράστιο ταλέντο του και πλήρωσε 54 εκατομμύρια ευρώ στην Ρεάλ Σοσιεδάδ για να τον κάνει δικό της το 2014. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις του εξασφάλισαν μια μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα έναντι 120 εκατ. ευρώ το 2019, μια συμβίωση που δεν… απέδωσε. Κατ’ επέκταση, το 2021 επέστρεψε με δανεισμό στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμέονε, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 10 εκατ. ευρώ.

6. Φιλίπε Κουτίνιο (180 εκατομμύρια ευρώ)

Η καριέρα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού δεν πήγε όπως θα ήθελε, με το ταλέντο του όμως να του εξασφαλίζει μερικές αξιοσημείωτες κινήσεις. Αφού η Ίντερ τον απέκτησε από την Βάσκο Ντα Γκάμα έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ, η Λίβερπουλ πλήρωσε 13 εκατομμύρια ευρώ το 2013 για να τον φέρει στο Άνφιλντ και να εκτοξεύσει την αξία του. Πέντε χρόνια αργότερα η Μπαρτσελόνα έβγαζε από τα ταμεία της 135 εκατ. ευρώ για τον Κουτίνιο! Η καριέρα του από το σημείο αυτός, όμως, είχε πτωτική πορεία, με την Μπάγερν να δίνει οχτώ εκατομμύρια για έναν δανεισμό και την Άστον Βίλα να τον αποκτά με 20 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

7. Κίλιαν Εμπαπέ (180 εκατομμύρια ευρώ)

Για τον Γάλλο αστέρα μια μεταγραφή αρκεί. Αφού «έλαμψε» με την Μονακό, η Παρί Σεν Ζερμέν ξόδεψε 180 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2018, ποσό αρκετό για να του δώσει την έβδομη θέση στο συγκεκριμένο… πρωτάθλημα μεταγραφών.

8. Ανχέλ Ντι Μαρία (179 εκατομμύρια ευρώ)

Μπορεί ο Αργεντινός να βρισκόταν στην Παρί Σεν Ζερμέν από το 2015 (η οποία ξόδεψε 63 εκατομμύρια ευρώ), πριν μείνει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, έχει προλάβει όμως να πραγματοποιήσει μερικές δαπανηρές μεταγραφές. Πέρα από τα οχτώ εκατομμύρια ευρώ της Μπενφίκα στην Ροσάριο Σεντράλ, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δώσει στους Πορτογάλους 33 εκατ. ευρώ για τον Ντι Μαρία, ενώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε από τα ταμεία της 75 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της το 2014, πριν μετακομίσει στο Παρίσι.

9. Ουσμάν Ντεμπελέ (175 εκατομμύρια ευρώ)

Μπορεί να είναι μόλις 25 χρονών, το τεράστιο ταλέντο του όμως, το οποίο ξετύλιξε από νωρίς στο γρασίδι, είχε «τραβήξει τα βλέμματα» από νωρίς. Έναν χρόνο μετά την μετακίνηση του στην Ντόρτμουντ από την Ρεν έναντι 35 εκατ. ευρώ το 2016, η Μπαρτσελόνα ξόδεψε 140 εκατομμύρια ευρώ για τον Γάλλο εξτρέμ, ο οποίος με μια αρκετά ασταθή παρουσία δεν έχει ξεπληρώσει ακόμα το τεράστιο αυτό ποσό.

10. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (169 εκατομμύρια ευρώ)

Ακόμα κι αν ανήκει σε μια άλλη εποχή, τότε που τα ποσά μεταγραφών ήταν αρκετά χαμηλότερα, ο Ζλάταν δεν θα μπορούσε να… λείπει από το πάρτι. Η… συνήθεια του να αλλάζει ομάδες άλλωστε έχει οδηγήσει σε πολλές ακριβές μετακινήσεις. Αφού ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Μάλμε πήγε κατά σειρά σε: Άγιαξ (8 εκατομμύρια ευρώ), Γιουβέντους (16 εκατ. ευρώ), Ίντερ (25 εκατ. ευρώ), Μπαρτσελόνα (70 εκατ. ευρώ), Μίλαν (έξι εκατ. ευρώ σε δανεισμό και άλλα 24 για μεταγραφή), Παρί Σεν Ζερμέν (21 εκατ. ευρώ), πριν φυσικά πάει σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λος Άντζελες Γκάλαξι και Μίλαν ξανά ως ελεύθερος.



Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0