Sports Βusiness

Τα «μπαμ» που έκαναν οι ομάδες πριν καν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος (video)

Τα «μπαμ» που έκαναν οι ομάδες πριν καν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος (video)

Μπορεί η 1η Ιουλίου να αποτελεί την ημέρα της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου για το καλοκαίρι, όχι όμως και για τις ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες ήδη, έχουν κάνει ουκ ολίγες εκπλήξεις.

Είναι για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους, η καλύτερη περίοδος της σεζόν. Η 1η Ιούλιου αποτελεί την έναρξη της μεταγραφικής αγοράς και άπαντες αναμένουν με αγωνία τις κινήσεις των ομάδων για ενισχύσουν τα ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Βέβαια, δεν σημαίνει πως πριν την αφετηρία του καλοκαιριού, δεν μπορούν να συμβούν μεγάλες μετακινήσεις, όμως φέτος, έχει γίνει… χαμός. Το BN Sports καταγράφει τις δέκα κορυφαίες μεταγραφικές εξελίξεις που συνέβησαν πριν την επίσημη έναρξη της περιόδου και τάραξαν την ευρωπαϊκή αγορά.

Ορελιέν Τσουαμενί στη Ρεάλ Μαδρίτης (80 εκατ. ευρώ)

Μπορεί να μην είναι το όνομα που θα έβλεπε κανείς στην κορυφή της λίστας αλλά ο Ορελιέν Τσουαμενί αποτελεί το μεγαλύτερο deal στο οικονομικό σκέλος πριν τη μεταγραφική περίοδο. Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε… δυναμικά και με 80 εκατ. ευρώ έκανε δικό της το υπερταλέντο της Μονακό, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και απολογισμό πέντε γκολ και τρεις ασίστ.

Ντάργουιν Νούνιες στη Λίβερπουλ (75 εκατ. ευρώ)

Το βαρύ πυροβολικό της Μπενφίκα που αποτέλεσε την… απάντηση της Λίβερπουλ στη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κόκκινοι» χρειάστηκε να βγάλουν από τα ταμεία τους 75 εκατ. ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Ντάργουιν Νούνιες, ο οποίος γέμισε με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα στη σεζόν που μας πέρασε. Τα 34 τέρματα σε 41 αγώνες ήταν αρκετά για να πείσουν τον Κλοπ να προχωρήσει σε μία τόσο δαπανηρή κίνηση.

Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι (60 εκατ. ευρώ)

Το παιδί-θαύμα της Νορβηγίας δεν γινόταν να περάσει και άλλη σεζόν στη Βεστφαλία. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει αποδείξει πως δεν είναι… άνθρωπος αλλά μηχανή με τα κατορθώματά του και έπειτα από μία μεγάλη μάχη των κορυφαίων συλλόγων, η Μάντσεστερ Σίτι ενεργοποίησε την ρήτρα του συμβολαίου του και με 60 εκατ. ευρώ και τον έκανε μόνιμο κάτοικο Αγγλίας. Σε 2,5 χρόνια με τη Ντόρτμουντ μέτρησε συνολικά 83 γκολ σε 87 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και θεωρείται από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστής του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Σβεν Μπότμαν στη Νιούκαστλ (37 εκατ. ευρώ)

Μπορεί ο Άγιαξ να τον άφησε με μόλις οκτώ εκατ. ευρώ να πάει στη Λιλ, όμως δύο χρόνια μετά, ο Σβεν Μπότμαν έκανε όλη την Ευρώπη να τον ζητάει. Με ένα πρωτάθλημα Γαλλίας και δύο γεμάτες σεζόν στη Γαλλία, ο Ολλανδός στόπερ έγινε το «μήλον της έριδος» για αρκετούς συλλόγους όμως η Νιούκαστλ έκανε την έκπληξη και με 37 εκατ. ευρώ, τον έντυσε στα χρώματά της.

Φάμπιο Βιέιρα στην Άρσεναλ (35 εκατ. ευρώ)

Πριν λίγους μήνες είχε παραχωρήσει δηλώσεις αποκλειστικά στο BN Sports μετά το παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας Κ19 για τα προκριματικά του EURO U19. Ο Φάμπιο Βιέιρα έκανε τρομερή σεζόν με την Πόρτο, έβγαλε μάτια με την απόδοσή του και η Άρσεναλ κινήθηκε αστραπιαία για να τον κλείσει. Οι 16 ασίστ και τα 7 γκολ, κόστισαν στους «κανονιέρηδες» 35 εκατ. ευρώ για τον υπερταλαντούχο μέσο.

Ρομέλου Λουκάκου στην Ίντερ (Δανεικός)

Μία από τις μεγαλύτερες επιστροφές του φετινού καλοκαιριού, είναι αυτή του Ρομέλου Λουκάκου. Ο έμπειρος φορ ένα χρόνο μετά το «μπαμ» της μεταγραφής του στην Τσέλσι έναντι 113 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής στο Μιλάνο και την Ίντερ. Ο 29χρονος άσος κόστισε οκτώ εκατ. ευρώ μόνο για το ενοίκιο ενώ η οψιόν αγοράς του είναι αρκετά υψηλή, δεδομένου της τιμής που τον αγόρασαν οι «μπλε».

Σαντιό Μανέ στη Μπάγερν Μονάχου (32 εκατ. ευρώ)

Ότι και να συμβεί φέτος, ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» είναι η απόκτηση του Σαντιό Μανέ από τη Μπάγερν Μονάχου. Με το συμβόλαιό του να εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, ο Σενεγαλέζος εξτρέμ απάντησε θετικά στη Μπάγερν Μονάχου έναντι 32 εκατ. ευρώ και έπειτα από έξι χρόνια στη Λίβερπουλ, αποφάσισε να αντιμετωπίσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ντιέγκο Κάρλος στην Άστον Βίλα (31 εκατ. ευρώ)

Έκανε πάταγο ως στόπερ της Σεβίλλη και ουκ ολίγες φορές βρέθηκε στο στόχαστρο κορυφαίων συλλόγων. Ο Ντιέγκο Κάρλος έχοντας ευρωπαϊκό τίτλο στις βαλίτσες, έκανε το επόμενο βήμα και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Άστον Βίλα έναντι 31 εκατ. ευρώ. Ο Βραζιλιάνος στόπερ μέτρησε 126 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σε μία τριετία, έχοντας συνολικά έξι γκολ αλλά και ένα απίθανο τέρμα με ψαλίδι.

Καρίμ Αντεγιέμι στην Ντόρτμουντ (30 εκατ. ευρώ)

Ο αντικαταστάτης του Έρλινγκ Χάαλαντ προέρχεται από την ίδια ομάδα που αγόρασε η Ντόρτμουντ τον Νορβηγό. Ο Καρίμ Αντεγιέμι επιβεβαίωσε τον τίτλο του «ταλέντου» και με 23 γκολ την περσινή σεζόν στη Σάλτσμπουργκ, ήταν ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει τον διεθνή άσο που πήγε στη Σίτι. Κόστισε 30 εκατ. ευρώ για να αφήσει την αυστριακή ομάδα αλλά καλείται να μπει στα παπούτσια του κορυφαίου φορ της Ευρώπης.

Αντόνιο Ρίντιγκερ στη Ρεάλ Μαδρίτης (Ελεύθερος)

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ δεν κόστισε ούτε ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά σίγουρα αποτελεί μία από τις «βόμβες» του καλοκαιριού. Ο έμπειρος στόπερ έμεινε ελεύθερος από τη Τσέλσι και παρότι τον ζητούσε η μισή Ευρώπη, οι «μερένχες» κατάφεραν να τον πείσουν και να τον κάνουν δικό τους, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την άμυνά τους με έναν παίκτη που αξίζει 40 εκατ. ευρώ και έχει γεμάτο παλμάρε με τίτλους.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0