Sports Βusiness

Μπαρτσελόνα: Ολοκλήρωσε το deal με την Sixth Street με τις… ευλογίες του Φλορεντίνο Πέρεθ

Μπαρτσελόνα: Ολοκλήρωσε το deal με την Sixth Street με τις… ευλογίες του Φλορεντίνο Πέρεθ

Οι υπογραφές μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Sixth Street Partners, έπεσαν και πλέον η «συμφωνία σωτηρίας» του καταλανικού συλλόγου ολοκληρώθηκε.

Μια νέα σελίδα γράφτηκε για την Μπαρτσελόνα, καθώς το deal με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Sixth Street Partners, ολοκληρώθηκε και επίσημα, μετά την συντριπτική υποστήριξη που έλαβε, απο τα μέλη της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε.

Οι «μπλαουγκράνα», φαίνεται πως «βγαίνουν από την εντατική», όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του συλλόγου Ζοάν Λαπόρτα, για να αναδείξει την δραματική οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Το κεφαλαιακό κέρδος που θα έχει ο οργανισμός της Μπάρτσα, αναμένεται να εκτιναχθεί στα 267 εκατομμύρια ευρώ, με την Sixth Street, να είναι έτοιμη να επενδύσει αρχικά 207, 5 εκατομμύρια, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα, το 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του συλλόγου για τα επόμενα 25 χρόνια!

Ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος, Sixth Street, ο οποίος ιδρύθηκε το 2009, έχει μεγάλη πείρα στις εμπορικές συμφωνίες που περιστρέφονται γύρω από τον αθλητισμό, καθώς κατά το παρελθόν, έχουν γίνει επενδύσεις στο ΝΒΑ και τους Σαν Αντόνιο Σπέρς.

Ωστόσο, σημαντικό είναι το γεγονός πως η εταιρεία Sixth Street Partners, πέραν των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει και με τον νέο χορηγό της Μπαρτσελόνα, το Spotify, έχει πάρει μέρος και στη χορηγία για τις εμπορικές συμφωνίες, που αφορούν το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, δαπανώντας 360 εκατομμύρια ευρώ, για την ανακαίνιση του.

Σημαντικό ρόλο, στη συμφωνία, μεταξύ των δύο πλευρών, έχει ο πρόεδρος της αιώνιας αντιπάλου, Φλορεντίνο Πέρεθ, που μετά τη «συμμαχία» με τον Λαπόρτα, για την Εuropean Super League, έδωσε το έναυσμα, στη Μπαρτσελόνα, να γυρίσει την πλάτη στον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, που είχε προτείνει στο σύλλογο να υπογράψει συμφωνία με τη CVC, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Mε αυτόν τον τρόπο, η Μπαρτσελόνα, φαίνεται πως βγαίνει από ένα μεγάλο οικονομικό τέλμα, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Ζοάν Λαπόρτα η συμφωνία με μια τέτοια εταιρεία, θα επιτρέπει στον σύλλογο, να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τα λειτουργικά της έξοδα, εξασφαλίζοντας «εγγυήσεις» από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sixth Street, Άλαν Βάξμαν, για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία, με την παροχή ευέλικτων οικονομικών πόρων.

Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0