Sports Βusiness

F1: Η νέα συμφωνία με το ESPN για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα αποφέρει 75-90 εκατ. δολάρια ετησίως

F1: Η νέα συμφωνία με το ESPN για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα αποφέρει 75-90 εκατ. δολάρια ετησίως
Νέα τριετή συμφωνία με το ESPN για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων στις ΗΠΑ υπέγραψε η Formula 1
Ετήσια έσοδα 75-90 εκατομμυρίων δολαρίων θα αποφέρει στα ταμεία της F1 η νέα συμφωνία που υπεγράφη με το ESPN για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Sports Business Journal. 

Το εν λόγω deal έχει διάρκεια τριών ετών, δηλαδή μέχρι το 2025 και αντικατοπτρίζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την αύξηση του ενδιαφέροντος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό επί αμερικανικού εδάφος (σσ. περίπου ένα εκατομμύριο τηλεθεατές παρακολουθούν κάθε αγώνα), αφού η προηγούμενη συμφωνία που είχε συνάψει η F1 με το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN το 2019, το οποίο ολοκληρώνεται φέτος, κυμαινόταν μόλις στα 5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο! 

Η F1 πιστεύει ότι η ακροαματικότητα μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, ειδικά τώρα που υπάρχουν έξι Grand Prix, στο Όστιν, στη Βραζιλία, στο Λας Βέγκας, στο Μεξικό, στο Μαϊάμ και στο Μόντρεαλ, που διεξάγονται σε ώρες που ευνούν την παρακολούθηση στην Αμερική

Να σημειώσουμε δε, ότι τόσο η Amazon, όσο και η Comcast κατέθεσαν πολύ δελεαστικές οικονομικά προσφορές, που έφταναν μέχρι και τα 100.000.000 δολάρια, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, προκειμένου να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Grand Prix, όμως η διοργάνωση αποφάσισε ότι είναι προτιμότερο να διευρύνει τη συνεργασία της με το ESPN (σσ. το οποίο πλέον ανήκει στην Disney). 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0